Down sendromlu Şule'nin keman tutkusu

Down sendromlu Şule'nin keman tutkusu

İstanbul'da yaşayan Çorumlu İnan ailesinin down sendromlu 15 yaşındaki kızları Şule, öğrenme azmiyle herkese örnek oluyor.

  Azmiyle çevresindekileri kendine hayran bırakan genç kızın annesi Ferhan İnan (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğundan en küçüğü olan Şule'nin, down sendromlu doğduğunu söyledi.


  Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki kaynaştırma sınıfında okuyan Şule'nin ilköğretimini de kaynaştırma sınıfında tamamladığını dile getiren İnan, kızının derslerinde de çok başarılı olduğunu belirtti. 

  Şule'nin 3'üncü sınıfı bitirdiğinde karne hediyesi olarak kendilerinden keman istediğini ancak ''çalamayacağı'' gerekçesiyle almadıklarını anlatan İnan, '' Keman isteğinin üzerinden birkaç karne daha atlattık ve her seferinde bizdenkeman istedi. Sonunda, 'çalamasa da alalım' dedik. İlk başta biraz kendi kendine biraz da benim yardımımla bir şeyler öğrenmeye başladı. Çok hevesli olduğunu görünce de Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi'ndeki keman kursuna gönderdik'' dedi.

  Şule'yi kursa yazdırırken eğitmenlerin, ''down sendromlu bir kişi keman çalamaz ama yine de gelsin, eğlenceli vakit geçirir'' şeklinde ifadelerinin olduğunu dile getiren İnan, şöyle devam etti:
''Şule kursa başladıktan sonra çok mutlu oldu. Parçaları notaları ile çalmaya başlayınca eğitmenleri de çok şaşırdı. Hala da şaşkınlık içerisindeler. Azimli olduğu için çok çabuk öğreniyor.

 Öğretmenlerinin 'mümkün değil, yapamaz' dediği bir şeyi başardı. Keman, çalması zor enstrümanlardan biri. Ama Şule bunu başardığına göre herkes yapabilir.''

  Şule'nin idolünün ünlü keman sanatçısı Vanessa Mae olduğunu dile getiren İnan, ''Bulgaristan'da Şule gibi çocuğu olan aileler çok karamsarmış. Bu nedenle mini bir konser ve söyleşi için bizi Bulgaristan'a davet ettiler. Ama Şule'nin uçak korkusu nedeniyle Bulgaristan'a gidemedik'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.