Dünden yarına Üsküdar

Dünden yarına Üsküdar

"7. Üsküdar Sempozyumu", 2-4 Kasım tarihlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ulusal ölçekte gerçekleştirilecek sempozyumun konusu "1352'den Bugüne Şehir" olarak belirlendi. 

Sempozyumla, İstanbul'un fethinden bir asır önce Türk yerleşiminin görüldüğü, Türk kültürünün kök salmaya başladığı Üsküdar'ın 660 yıllık kültür birikimine ışık tutulması hedefleniyor. 

Bu doğrultuda, sempozyumda önce kavramsal olarak Türk-İslam medeniyetinde şehircilik incelenecek, daha sonra da yerel bir perspektifle "1352'den Bugüne Şehir" temasıyla Üsküdar ele alınacak. Bu çerçevede, ilçenin tarih, edebiyat, mimari, sanat gibi maddi ve manevi kültür birikimleri, asırlar içerisinde gerçekleşen sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi değişimleri "dün-bugün-yarın" bütünlüğü içerisinde ve disiplinler arası bir anlayışla tartışılacak. 
ÇALIŞMALAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
Çeşitli üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan 28 kişilik bilim kurulu üyelerinin katılacağı sempozyumda, Üsküdar'ı geleceğe taşımak adına yapılmış, yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalar kamuoyuyla paylaşılacak. 

"19. ve 20. Yüzyıl Haritalarında Üsküdar Sergisi" ve "Hanım Sultanların Ebedi Nakışları Sergisi"nin görülebileceği sempozyum kapsamında, Mavera Türk Müziği Topluluğu da konser verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.