Dünya ikincisi rüzgar sörfçüsünü THY kanatlandıracak

Dünya ikincisi rüzgar sörfçüsünü THY kanatlandıracak

Türk Hava Yolları (THY), Güney Afrika’da yapılan dünya şampiyonasında Türkiye rekoru kırarak ikinciliği kazanan Rüzgar Sörfçüsü Lena Aylin Erdil ile sponsorluk anlaşmasını imzaladı. Rekortmen sporcuya 2008 yılından beri ulaşım desteği veren THY, bir yıl d

 THY Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine, THY Basın Müşaviri Ali Genç, THY Sponsorluk Yatırımları Müdürü Murat Özbey ve dünya ikincisi rüzgar sörfçüsü Lena Aylin Erdil katıldı. 

Toplantıda konuşan THY Basın Müşaviri Ali Genç, THY’nin son yıllarda yaptığı atılımlarla gerek ticari başarı gerek trafik sonuçları noktasında Türkiye’nin gururu haline geldiğini söyledi. THY’nin yaptığı çalışmalarla kendi sektöründe uluslararası arenada tüm dünyanın dikkatini çektiğini belirten Genç, netleşen 2012 hava trafiği sonuçlarının rakamlarını aktardı. THY’nin 2012 yılında yaklaşık yüzde 20’lik büyüme ile yolcu sayısını 39 milyona ulaştırdığını dile getiren Genç, “Doluluk oranımız 5 puanlık bir artışla yüzde 77,7 oranında gerçekleşti. Bu büyüme busines yolcu trafiğinde, özellikle transfer yolcu sayımızda da yüzde 35, 45 noktalarında değişen oranlarda bir önceki yıllara göre yükselişler gösteriyor. Bu başarımız bu güne kadar yaptığımız çalışmanın ürünü.” dedi.


Yatırımlardan en önemlisinin marka yatırımı olduğunu ifade eden Genç, marka bilinirliği konusunda bu güne kadar birçok çalışma yaptıklarını ve bu anlaşmaların en önemlilerinin de sponsorluk anlaşmaları olduğunu belirtti. Genç, sponsorluk yatırımlarıyla birlikte THY’nin tüm dünyada bilinirliğinin ciddi oranda arttığını vurguladı.

THY Sponsorluk Yatırımları Müdürü Murat Özbey de THY’nin sponsorluk anlamında son 3 yılda önemli adımlar attığını ifade etti. Marka olarak sponsorluk anlaşmalarını pazarlamada ana araç olarak kullandıklarını belirten Özbey, “Yaptığımız çeşitli araştırmalarda geri dönüşlerinin çok sağlıklı olduğunu gördük. Dünyanın çeşitli yerlerinde farklı araştırma şirketlerine yaptırdığımız çalışmalarda, yatırımların kat be kat üstünde geri dönüşümler alıyoruz.” şeklinde konuştu. Özbey, farklı alanlarda bir çok spor dalına yaptıkları sponsorluk desteği ile THY’nin sporun kanatları olduğunu dile getirdi. 

5 senedir THY’nin desteği ile dünya şampiyonalarına katıldığını belirten rüzgar sörfü sporcusu Lena Aylin Erdil, “Gerçekten uzak ve uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyoruz. 5 senedir Türk Hava Yolları sayesinde bu yarışmalara katılabiliyorum. Bu destek sayesinde bu sene bir başarı elde edebildim. Türk Hava Yolları’na teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından rüzgar sörfü sporcusu Lena Aylin Erdil, THY Basın Müşaviri Ali Genç ve THY Sponsorluk Yatırımları Müdürü Murat Özbey, THY’nin maket uçağı ile basın mensuplarına poz verdi. 

Dünya Sörfü Sporcusu Lena Aylin Erdil, 5 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında Güney Afrika Namibia Luderitz’de yapılan Dünya Rüzgar Sörfü Sürat Yarışması’nda 45,74 Knot’luk derecesiyle dünyanın en hızlı ikinci bayan sörfçüsü ünvanını kazanmıştı. Erdil 2008’de Çeşme’de düzenlenen dünya şampiyonasında dördüncü, 2011 yılında Vietnam’da düzenlenen şampiyonada ise dünya 5.’si olmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.