Dünya plastik cerrahlarının Türk Başkanı: Onur Erol

Dünya plastik cerrahlarının Türk Başkanı: Onur Erol

Türkiye’nin en ünlü plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Onur Erol, 17 ülkeden başarılı doktorların bir araya geldiği Uluslararası Estetik Derneği’nin başkanı oldu.

Dünya çapında başarılı plastik cerrahların bir araya geldiği Uluslararası Plastik Cerrahi Derneği’nin (ICAPS -International Consorcium Plastic Surgery) yeni başkanı Türkiye’nin en ünlü Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol oldu. 


Her yıl farklı bir ülkede toplantı yaparak yeni yılın estetik alanındaki gelişmelerini tartışan ICAPS’in İtalya’daki toplantısında başkanlığa Prof. Dr. Onur Erol seçilirken, derneğin Genel Sekreterliği’ni ise ABD’de ikamet eden Ürdün asıllı plastik cerrah Gaite Shubalt yürütecek. ICAPS; özellikle Turkish Delight, Kıkırdak enjeksiyonu ile burun ameliyatları ve doku kokteyli ile yüz gençleştirme yöntemlerini geliştirip tüm Dünyada gördüğü bu yöntemler kullanıldığı için Erol’u bu göreve layık buldu. 

Web sitesiyle dünyaya açılma hedefleniyor
Prof. Dr. Erol, başkanlığı süresince derneğin yaptığı bilimsel ve sosyal aktiviteleri gelişkin bir web sitesiyle dünyadaki diğer hekimlerin bilgisine açmayı hedefliyor. Erol, ayrıca plastik cerrahi alanında yaşanan son gelişmeleri de kamuoyunun anlayabileceği şekilde çeşitli yayınlarla paylaşmayı da amaçlıyor. 
İtalya’daki toplantıda “Estetik cerrahide etik” konulu bir sunum da yapan Prof. Dr. Erol, kalp damar rahatsızlıkları, kanser gibi riskli hastalıkları yaşayan ya da tedavisi süren hastalara estetik operasyon yapılıp yapılmaması konularında deneyimlerini paylaştı. Sunumunda çarpıcı örneklere yer veren Erol, riskin bulunmadığı durumlarda estetik dokunuşların hastalara nasıl bir moral olduğunu ve hayata tutunma fırsatı yarattığına dikkat çekti.

Referansla yeni üye kabul ediyor
17 ülkeden başarılı plastik cerrahların üyeliğinden oluşan ICAPS, 2007 yılında ABD’nin ünlü doktorlarından Prof. Dr. Tom Roberts’in girişimleriyle İsveç ve ABD’li doktorların öncülüğünde kuruldu. Kısa sürede başarılı cerrahların bilimsel ve sosyal paylaşım platformu olan dernek, plastik cerrahi alanına katkıları ve uluslararası başarıları olan doktorları üye yapmasıyla tanınıyor. Plastik cerrahide gündemi ve geleceği belirleyen en özel kuruluşlardan biri olan ICAPS; sadece mevcut üyelerin referansı ve tüm üye ülkelerin onayı ile yeni üye kabul ediyor.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.