Dünya Sağlık Örgütü Danışmanları, Şişli'yi ziyaret etti

Dünya Sağlık Örgütü Danışmanları, Şişli'yi ziyaret etti

Şişli Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi”, Dünya Sağlık Örgütü’nün de dikkatini çekti.

Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi, Dünya Sağlık Örgütü’nün de Merceğinde
Şişli Belediyesi, sağlık çalışmaları ile yerel yönetimlerde model olmaya devam ediyor. 

Ülkemizde yürütülen iyi uygulama örneklerinden biri olan “Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi”, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) danışmanlarından Maiken Mansfeld, Magnus Godfredson, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Temsilcisi Yavuz Mehmet Kontaş ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret edilerek, merkezde yapılan uygulamalar hakkında bilgi alındı.

Heyet, danışmanlık merkezinin bulaşıcı hastalıklar konusunda yürüttüğü çalışmaları birebir gözlemleyerek, bu uygulamanın diğer yerel yönetimlerde ve kamu kurumlarında da uygulanabilirliğinin önünü açabilmek için neler yapılması gerektiğine dair notlar aldı. 

Şişli Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen “Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi” uygulamasının, hazırlanması planlanan stratejik plana zemin oluşturacak ve mevcut durumu ortaya koyacak “Durum Analizi ve İhtiyaç Saptaması” çalışması için örnek olması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.