“Dünya şampiyonu olacağız”

“Dünya şampiyonu olacağız”

Geçtiğimiz gün Ankara Ostim Stadı’nda yapılan açılış maçında, Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı ile geçen yılın şampiyonu Almanya mücadele etti.

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’ndan 6 oyuncu oynuyor

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’ndan 6 oyuncunun forma giydiği maçta, milli takımımız gösterdiği yüksek performansla, Almanya’yı 2-1 skorla yenerek hanesine 3 puanı yazdırdı. Türkiye maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlamasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle geçen yılın şampiyonu Almanya'yı 2-1 yendi.

Maçın ilk dakikalarında Almanya takımından Revin'in pasında topla buluşan Benjamin Christ, penaltı noktası üzerinden filelere gönderdiği topla takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0
uçlandı.

İkinci yarıya golle başlayan Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı, Mehmet Sert’in atağıyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek durumu beraberliğe taşıdı. 73. dakikada oyunda ağırlığını hissettiren milli takımımız, Mehmet Sert’in golü ile kendisinin ve A Milli Takımın ikinci golünü kaydetti. Şampiyonanın açılış karşılaşmasını 2-1 kazanan A Milliler, büyük mutluluk yaşadı. Türkiye, şampiyonanın ikinci maçında Kore ile Yenikent Asaş Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

“Dünya şampiyonu olacağız”

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı Kaptanı ve Türkiye İşitme Engelliler Futbol Takımı Kaptanı Selahattin Bozdağ işaret dili ile yaptığı açıklamada; "1997 yılında düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye birinci olmuştu. 2008 Dünya Şampiyonası'nda ikinci olduk, bu sefer de şampiyon olacağız. Çok güçlüyüz, iyi bir takımız, şampiyon olacağımıza inanıyorum. Her şey Türkiye için" ifadelerini kullandı.

Ostim Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl protokol tribününden izledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.