Dünyanın en büyük havalimanı olacak

Dünyanın en büyük havalimanı olacak

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yolcu sayısı bazında dünyanın en büyük havalimanı olacağını söyledi.

   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, İstanbul'a yapılacak havalimanının yılda 150 milyon yolcu sayısıyla dünyanın en büyüğü olacağını söyledi.
 
   Havalimanının ihale tarihi de belli oldu. Yıldırım, ''İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının işletme süresi 25 yıl olacak, girişimciler, DHMİ'ye ödeyecekleri kirada yarışacak. İhale ilanına yarın çıkılacak ve ihale 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak'' dedi.

  Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etabının yer tesliminin ardından 42 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldırım, havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:  "Batı ve dünya için transfer alanı olacak havalimanı; Kanal İstanbul ve Yeni Şehir projesi ile eşzamanlı yürütülecek. Bu süreçte İstanbul'un merkezine raylı sistem ve karayolu da dahil edilerek yeni ekolojik sistem kurulacak. Havalimanı ve yeni şehir bir bütünlük arz edecek. Karayolu- raylı sistemi çalışması, havalimanı inşaatı ile eşzamanlı olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.