Efe Boz davasında rapor bekleniyor!

Efe Boz davasında rapor bekleniyor!

Okulun ‘güçlendirme projesi sonrası hazır durumu’nu gösteren As Built Projesi raporunun mahkemeye sunulmaması nedeniyle İl Özel İdaresi’ne ikaz yazısı yazılmasına karar verildi.

Anaokulu öğrencisi Efe Boz'un okul tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın 9. duruşması görüldü. Anadolu 28. Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Aslan Yavuz Haberdar, Yalçın Kaya ve Murat Kılıç hazır bulundu. Duruşmaya 6 yaşında ölen Efe Boz’un annesi Nurdan Boz ve babası Kemal Boz da katıldı. Duruşmada Nurdan Boz, oğlunun çerçeveli fotoğrafını elinden düşürmedi.

İL ÖZEL İDARESİNE İKAZ

Davada, İl Özel İdaresi’nden 7. celse istenilen okulun ‘güçlendirme projesi sonrası hazır durumu'nu gösteren As Built Projesi raporunun mahkemeye yaklaşık 3 aydır gönderilmemesi nedeniyle dava karara bağlanamıyor. 5 Kasım 2012 tarihinde mahkeme tarafından istenilen raporun 9. celsede de gelmediği duruşmada mahkeme, İl Özel İdaresine ikaz yazısı yazılmasına karar vererek, tarafların İl Özel İdaresine giderek gelecek raporun akıbetini bizzat takip etmelerine hükmetti.

“ADALETİ OYALAMANIN ANLAMI YOK"

Duruşma sonrasında raporun mahkemeye ulaşmamasına sitem eden anne Nurdan Boz, “Yanılmıyorsam 5 Kasım 2012 tarihindeki duruşmada okulun güçlendirme çalışması sonrası hazır durumunu gösteren bir rapor, bu raporun İl Özel İdaresi’nden gelmesi bekleniyor. İl Özel İdaresi’ne de Kasım ayında bir yazı yazıldı mahkemece. Ama maalesef Aralık ayındaki mahkemeye bekledik rapor gelir diye gelmedi. Mahkeme Şubat ayına attı duruşmayı. Bugün de o rapor gelmediği için mahkeme, duruşmayı mart ayına attı. O rapor gelmiş olsa belki de duruşma neticelenmiş olacaktı" dedi. Adaletin tecelli etmesinden başka isteklerinin olmadığını belirten anne Boz, “Adaleti de bu kadar oyalamanın, bekletmenin, insanın sabrını taşırmanın daha fazla bir anlamı yok. Her duruşmaya gelmek bizim için üzücü, ben neticelensin istiyorum" diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.