Egemen Bağış’tan yeni atanan Bakan Çelik’e tebrik ziyareti

Egemen Bağış’tan yeni atanan Bakan Çelik’e tebrik ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yeni atanan Ömer Çelik’i İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne giderek tebrik ziyaretinde bulundu. İstanbul’un bir yılda turizmde yüzde 18 büyüdüğüne dikkat çeken

Ziyaretin ardından iki bakan da görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Ömer Çelik’in bakan olmasının kendisini çok memnun ettiğini aktaran Bakan Egemen Bağış, AB sürecinde İstanbul’u ön plana çıkarmaya karar verdiklerini ve iki bakanlık arasında iş birliği protokolünün bulunduğunu vurguladı. İstanbulsuz AB’nin fakir kalacağını vurgulayan Bağış, “Birlikte yaptığımız projeler dinamik ve güçlü Türkiye’nin tanıtılması açısından çok önemli.” ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL TURİZMDE BİR YILDA YÜZDE 18 BÜYÜDÜ'

Bakan Çelik de ziyaret sebebiyle çok memnun olduğunu dile getirdi. İstanbul’a ait Ocak ayı turizm rakamlarını da açıklayan Çelik, “Geçen senenin Ocak ayına göre yüzde 18 bir artış gerçekleşmiş. Bu artışın, bu rakam düzeyinde gerçekleşmesi bizim için çok sevinci. Buradan Ertuğrul Günay ve bakanlıktaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Egemen Bağış’ın kızı Ecehan ile sohbet eden Çelik, misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.