EGS  Sistemi Geliyor

EGS Sistemi Geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, OGS ve KGS’nin kaldırılacağını ve hepsinin EGS adında tek sistem olacağını belirtti. EGS Temmuz-Ağustos aylarında devreye girecek.



Yıldırım, Haliç köprüsündeki ayrılmayla ilgili; “Köprünün, Edirnekapı tarafındaki yola bağlantısındaki son taşıyıcı kirişin altında bulunan izolatör bir şekilde deforme olmuş, bozulmuş. Dolayısıyla o kirişin kolona oturma mesafesi azalınca bir kot farkı oluşmuş vaziyette. Arkadaşlar süratle müdahale ettiler ve aynı gün köprüyü trafiğe açtılar” dedi. 

Binali Yıldırım, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin mevcut alt yapımızı en etkin şekilde kullanmak için önemli bir araç olduğunu belirtirken; Akıllı Ulaşım Sistemlerinin, yol ve alt yapı olmadan tek başına bir işe yaramayacağını da ekledi. 

Yollar etkin kullanılmadığı için İstanbul trafiğinin nedenlerinden biri olduğunu dile getirerek; “Otoyollarımızda KGS ve OGS var. OGS biraz daha zaman tasarrufu sağlıyor. Ama KGS maalesef ciddi anlamda bir zaman kaybına sebep oluyor. Şimdi bunları kaldırıyoruz. Hepsi tek sistem olacak. Sistemin adı EGS. Temmuz-Ağustos aylarında devreye sokuyoruz. Direkt aracınız algılayacak ve geçecek ve onlar bedava dağıtılacak, belki de çok cüzi bir paraya bilmiyorum" şeklinde açıklamada bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.