21 Mayıs 2012 Pazartesi

Eşarj, 2 bin şarj istasyonu hedefliyor

Elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının üretimi, satışı ve şarj istasyonunun kurulmasına yönelik çalışan Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ, 5 yılda 10 milyon avroluk yatırımla 2 bin istasyon hedefliyor.

07 Ocak 2012 Cumartesi 09:26
Bu haber 95 kez okundu
Eşarj, 2 bin şarj istasyonu hedefliyor
 Elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının üretimi, satışı ve şarj istasyonunun kurulmasına yönelik çalışan Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ, 5 yılda 10 milyon avroluk yatırımla 2 bin istasyon hedefliyor. 
     Eşarj'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin şarj istasyonu ağının kurulma çalışmaları dahilinde ilk bayi toplantısını gerçekleştirdi. 
     Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barut, Türkiye'nin ekonomik olarak gelişip, daha iyi sosyal yaşam standartlarına yükselmesinin önünde en büyük engel olan, en yüksek gider ve cari açık sebebi petrol ve türevleri kaynaklı giderlerin, kullanılacak her elektrikli araç başına yaklaşık 20 bin lira azalacak olmasının çok önemli bir katma değer olduğunu kaydetti. 
     Çevre açısından bakıldığında, araç başına ortalama 6 ton daha az karbon salınımı olacağını belirten Barut, bunların gerçekleşmesi için altyapı ve yaygınlığın önemine işaret etti. Barut, ''Eşarj olarak amacımız Türkiye'nin en yaygın ve en hızlı elektrikli araçlar şarj istasyonu ağını oluşturmak. 5 yıllık hedefimiz ise 10 milyon avroluk yatırımla Türkiye'yi ilk etapta 2 bin istasyona kavuşturmak'' ifadelerini kullandı. 
     Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bahar da, 2015 sonuna kadar Türkiye'de 30 bine yakın elektrikli aracın trafiğe katılmasının beklendiğini belirterek, dünyada 2020 yılı itibariyle otomobil satışlarının yüzde yüzde 10'unu elektrikli araçların oluşturacağını kaydetti. 
     Bahar, ilk bayi toplantısı ile 30 ayrı ilde yapılanmaya başladıklarını aktardı. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SAYFALAR

    e-gazete

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV