Ekonominin kalbi kadınlar

Ekonominin kalbi kadınlar

TUSKON ve MARİFED (Marmara iş Hayatı Dernekleri Federasyonu) çatısı altında bir araya gelerek kurulan Boğaziçi İş Kadınları Derneği, Pixy, Liva reklam ve FP Shoes sponsorluğunda düzenledikleri kahvaltıda, gelişen ekonomide iş hayatına atılan kadınların ek


Dernek genel sekreteri Zuhal Kaplan amaçlarının değişen ve gelişen dünya pazarına uyum sağlamak ve üyelerinin yeni alanlara yatırım yapmalarını sağlayarak onlara öncülük etmek olduğunu belirtti.
Kahvaltıya konuşmacı olarak katılan şirket danışmanı Reyhan Aytekin kadınların mutlaka muhasebe eğitimi alması gerektiği söyledi. Çocukların eğitiminin önemine de vurgu yapan Aytekin, aile şirketlerinin daha ileri gidebilmesi için çocukların mutlaka ticari terbiyeden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Reyhan Aytekin ayrıca, kadınların hedeflerini belirlerken geleceği düşünerek vizyonlarını belirlemeleri ve hayal kurmaktan vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Kadınların da erkekler kadar ticari hayatta başarılı olabileceği vurgulanan toplantıda, aile şirketlerinin yönetimi yalnızca erkek çocuklara bırakılacakmış gibi düşülmesinin yanlış olduğu, kız çocukların da doğru eğitim ve ticari terbiyeyle ekonomik hayatta en üst seviyelere gelebileceğine dikkat çekildi. 

------


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.