El Kaide kurbanları anıldı

El Kaide kurbanları anıldı

Beyoğlu'ndaki İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik bombalı saldırının yıl dönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi. İngiltere İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, bugününhem İngiltere hem de İstanbul için üzüntü verici bir gün olduğunu söyledi.

İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu'na 9 yıl önce düzenlenen bombalı terör saldırısının yıl dönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi. Tören öncesinde Başkonsolosluğun çatısında bulunan İngiltere Bayrağı yarıya indirildi. Konsolosluk önünde bomba yüklü kamyonetin patlaması sonucu hayatını kaybeden 18 kişi anıldı. İngiltere İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner ve diğer konsolosluk çalışanları, patlamanın olduğu yere çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. 

Basın mensuplarına konuşan Leigh Turner, 9 yıl önce gerçekleşen saldırının İstanbul ve İngiltere için üzüntü verici etkiler bıraktığını söyledi. Saldırıda hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ifade eden Turner, bugünün kendileri için önemli ve üzücü bir gün olduğunu kaydetti. 

İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu içerisinde de basına kapalı anma töreni yapıldı. Törene, saldırıda ölen polislerin ve konsolosluk çalışanlarının yakınları ile konsolosluk görevlileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.