Elli Yıllık Sorun Çözüldü

Elli Yıllık Sorun Çözüldü

Okmeydanı sakinleri resmi yazıyla tapu almaya davet edildi

   Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nda 50 yıldır tapu sorunu yaşayan mülk sahiplerine tapularını alabileceklerine dair resmi bir yazı gönderdi. Okmeydanı sakinleri tapu almaya hak kazandıklarına dair ilk defa resmi bir belgeye sahip oldular.
   Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu yerlerden biri olan Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediyesi, semt sakinlerine resmi bir yazı göndererek tapu alma hakkına sahip olduklarını belirterek vatandaşları tapularını almaya davet etti.

Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu sorunu

    1950’li yıllarda yoğun gecekondulaşma yaşanan Okmeydanı arazisi, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na aitti. Zaman içerisinde nüfusu 75 bine çıkan Okmeydanı’nda vatandaşlar, “Evlerimiz ne zaman yıkılacak” endişesiyle uzun yıllar beklediler. Hükümetler Okmeydanı’nın tapu sorununu çözecek adımları uzun yıllar atamadılar. Turgut Özal döneminde yapılan girişimler de sonuç vermedi. 2004 yılında yasada yapılan bir değişiklikle, vakıflara ait olan ve üzerinde toplu yapılaşma bulunan araziler için trampa imkânı doğdu. Böylece 50 yıldır bekleyen Okmeydanı sakinlerinin tapularını almaları için önlerinde hiçbir engel kalmamış oldu.

Tapu almaya davet edildiler

   Vatandaşların mağdur olmaması için uzun yıllar yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çabalarımız sonuç verdi ve Okmeydanı’nın tapu sorununu çözdük. Şimdi Okmeydanı’nda hiçbir vatandaşımız ‘Evim ne zaman yıkılacak, tapumu alabilecek miyim?’ endişesi yaşamıyor. Vatandaşlarımız tapularını almaya başladılar. Gerekli evraklarla birlikte belediyemize müracaat eden vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tapularını alabilirler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.