Eminönü'nde Suriye dramı

Eminönü'nde Suriye dramı

Eminönü Küçükpazar Suriye’de akrabalarını kaybetmiş mülteciler tarafından mesken tutulmuş durumda. Suriye’de yaşanan iç savaşta yakınlarını ve eşlerini kaybeden kadınlar çareyi çocuklarıyla birlikte İstanbul’a gelmekte bulmuş. Neredeyse hiçbiri Türkçe bil

Dil bilmedikleri için çalışamayan annelerden kimisi çareyi çocuklarını dilendirmekte buluyor. Esnaf yardımlarıyla karınlarını doyurmaya çabalayan aileleri ise şimdiye kadar hiçbir sivil toplum örgütü himayesi altına almamış. Suriyeli mülteci kadınlardan bir tanesi, eşinin Suriye’de şehit olduğunu söyleyerek, “Bütün akrabalarımızı kaybettik.  Tek çaremiz İstanbul’a gelmekti. 3 çocuğumla buraya geldim. Günlük 20 dolara burada kalmaya çalışıyoruz. Bakkala aldığımız şeyleri yazdırıyoruz, nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Oğlumun başında dikişler var. Haseki’de ameliyat olması gerekiyor. İHH geldi, sadece yemek verdi, gitti.” dedi.

"OKULUMU ÖZLEDİM"
Yetim çocuklar ise annelerine sıkı sıkı sarılıp, sıcak bir yerde kalmak istediklerini söylüyorlar. Biraz olsun Türkçe konuşabilen Muhammet, 12 yaşında olduğunu belirterek "Suriye'de okula gidiyordum. Burada ise okula gidemiyorum. Arkadaşlarımı ve okulumu özledim. Abimin ayakkabısı olmadığı için terlikle dolaşıyor ve hasta oldu" dedi. 

Geçtiğimiz haftaki yağışta hayatlarında ilk defa kar gören çocuklar, ayaklarındaki terliklerle soğuk havaya aldırmadan kar topu oynadı.
Foto Galeri aşağıdadır. 















Haber:Elif Özduran


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.