Emir Sarıgül’den bir ilk daha; Özel Kalem bütçesinden etkinlik!

Emir Sarıgül’den bir ilk daha; Özel Kalem bütçesinden etkinlik!

Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı’nda görülmemiş uygulamalarına devam ediyor. 19 Mayıs Bayramı etkinliğini Özel Kalem Müdürlüğü’ne yaptıracağı, bunun altında da büyük rantların yattığı iddiaları gündemi sarsacağa benziyor.

23 NİSAN KUTLAMASINDA TARTIŞMA YAŞANMIŞTI

23 Nisan Bayramı kutlamalarının, Şişli’ye 30 ki mesafedeki Kilyos’ta, ‘Uçurtma şenliği’ adı altında gerçekleştirilmesi ve şenliğin uçurtmadan çok piknik havasında geçmesi tepkilere neden olmuştu. Çocuk bayramı etkinliğinde çocuktan çok yetişkinin olması da tepkilerin artmasına neden olmuştu. Bu yetmezmiş gibi bir de yemek yüzünden etkinlikte tartışmaların yaşanması kutlamalara gölge düşürmüştü. Bu da halk arasında; bayram kutlamasından ziyade adeta birilerine para kazandırmak için yapılmış bir etkinlik olduğu yorumlarına neden olmuştu.

KUTLAMALARDAN RANT ELDE EDİLİYOR İDDİASI

Tüm bu muammalara bir de 23 Nisan kutlamalarının bir türlü öğrenemediğimiz bütçesi de eklenince, bu etkinlikten rant elde edildiği iddialarını gündeme gelmesine neden olmuştu.

UÇURTMAYA 1,5 MİLYON HARCANDI

İDDİASINA CEVAP ALAMIYORUZ

Gazetemize gelen bir istihbarattaki, ‘Uçurtma Şenliği’ adı altında yapılan etkinliğin 1,5 milyon bütçe harcandığı iddiaların doğruluğunu öğrenmek için, Kültür Müdürü Zeynep Saka ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Ekinci’yi tüm aramalarımıza rağmen cevap alamamamız da bu iddiaları doğrular nitelikte oldu.

BELEDİYEDE KANUNSUZ İŞ Mİ YAPILDI?

Kanunen, 23 Nisan etkinliği 48 bin liranın üzerinde gerçekleştiyse ihaleye çıkılmak zorunda. Bu etkinliğin de 48 bin liradan çok daha fazla olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Geçmiş dönemlerdeki yapılan bu tarz etkinliklerin de 1 ila 2 milyon civarında gerçekleşmiş olması da, hem iddiaların gerçek olduğunu hem de bu etkinliğin 48 bin liradan fazla olduğunu doğruluyor.  O zaman da, bu hizmetin ödemesinin nasıl yapıldı sorusunu gündeme getiriyor. Ya da kanunsuz bir ödeme ve hizmet alımının yapıldığı anlamına da geliyor. Yani ihale gerektiren bir işin ihaleye çıkmadan yapılması demek oluyor. Bu da suç işlenmiş anlamına geliyor.

BELEDİYEDE BİR SKANDAL YAŞANABİLİR

Bu iddiaların gerçekleşmesi de; kamunun zarara uğratılmasından tutun, ihaleye fesat karıştırmaya kadar gidebilecek bir faciayla karşı karşıya gelindiği anlamına geliyor. Sonuç olarak ta, Şişli Belediyesi tarihinin en büyük skandalı ile karşı karşıya kalacak.  

19 MAYIS ETKİNLİĞİNİ DE ÖZEL KALEM YAPTIRACAK

Emir Sarıgül’ün 23 Nisan etkinliğinin muammasını atlatılmadan, iddialar doğru çıkarsa, 19 Mayıs etkinliğini de Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden yaparak bir ilki daha gerçekleştirecek. Özel Kalem Müdürlüğü’nün 19 Mayıs Bayramı gibi bir etkinlik düzenlediği başka hiçbir belediyede görülmedi.  Normal şartlarda misafir ağırlama gibi durumlarda özel kalem bütçesi kullanılır.

HAYRİ İNÖNÜ BU OLAYLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Bir etkinlik için bu kadar karmaşık yollar kullanılmasının altında ranttan başka bir şeyin olmayacağı ifade ediliyor. Hayri İnönü’nün de bu durumdan rahatsız olduğu ve Emir Sarıgül’e tepki göstermesi üzerine de Emir Sarıgül’ün özel kalem bütçesinden kullanmak gibi bir yönteme gideceği ifade ediliyor. 

HABERLERİMİZ TEK TEK ÇIKIYOR

Gazete olarak, 23 Nisan etkinliği gerçekleşmeden, bu işin A46 firmasına ve yüksek bütçelerle verileceğini iddia etmiştik. İddialarımız tek tek çıkıyor. 23 Nisan etkinliği A46 firmasına verildi. Bütçeyi tam olarak ispatlayamadık. Resmi yazışmalarımızı yaptık, kanuna göre en geç 15 gün içerisinde cevap verme zorunlulukları var. 15 gün sonra da tüm gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağız.

A46’YA FİRMASINA 2013 YILINDA

21 MİLYON 500 BİN LİRALIK İŞ VERİLDİ

Gazetemize gelen istihbaratta da; 19 Mayıs Bayramı etkinliğini yine A46 firmasının yapacağı ve bütçesinin de yine yüksek rakamlarda olacağı yönünde.  A46 firması bu yöntemlerle, 2013 yılında Şişli Belediyesi’nden toplam da 21 milyon 500 bin liralık ihale almıştı. Bu da Kültür Müdürlüğü’nün bütçesinin yarısını oluşturuyor. Yani Kültür Müdürlüğü A46 firmasına çalıştığı anlamına geliyor.

ŞİŞLİLİNİN PARASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şişli Gazetesi olarak; 19 Mayıs Bayramı etkinliğini hangi müdürlükten ve hangi firmaya yaptırılacağını, bütçenin de ne kadar olduğunun takipçisi olacağız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.