EMITT fuarında Lezzete dair
Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerini gurme turizmine kazandıran Sahan Restoran, 17ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katıldı. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının hak ettiği y
Türk mutfağının bin bir çeşit lezzetlerini bir araya getiren Sahan Restoran, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 17incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katıldı. Gurme turizminin önemli yapı taşlarından olan Sahan Restoran, geleneksel Türk mutfağını fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere tanıttı. Fuarda gelen ziyaretçileri bilgilendiren Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türkiyenin tanıtımın mutfaktan geçtiğini belirterek, yemek kültürüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep yemeklerini dünyaya tanıtmak, Antepe gelen ziyaretçilere yöresel yemekleri öğretecekleri bir eğitim vereceklerini belirterek, Gurme turizmi denildiği zaman insanlar hemen yeme içme aklına geliyor. Tabi ki yenilip içilecek ama biz dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Turizm olarak biz insanların Gaziantepin lezzetli yemekleriyle, lezzetli kebaplarıyla anılır. Biz aynı zamanda bunları Gaziantepe gelenlere de öğreteceğiz. Bir eğitim mutfağımız olacak. 3 günde kendilerinin evde yapabileceği Gaziantep yemeklerini öğreteceğiz. Böylelikle o yedikleri güzel yemekleri hem öğrenip, hem yiyecekler. Hem de bölgeyi gezip gelecekler dedi.
Gelenekten geleceğe Gaziantep Yemekleri bir kitap hazırlayarak 420 yemeği tanıtan Öztan, Bu da Gaziantepte bir ilk 2 bin Gaziantepli yaşlı kadınlarımızla, annelerimizle, ninelerimizle yaptığımız bir söyleşiden meydana çıktı. 2 bin kadının bir araya getirdiği, 2 bin tarihten 420 yemek tarifi oldu. Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri diye kitabı kitapçılardan temin edebilirler şeklinde konuştu.
YEMEK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ, KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Herkes Türk mutfağına inovasyon diyor diyen Tahir Tekin Öztan, Ama ben inovasyona karşıyım. Çünkü bizim Türk mutfağımız zaten dünyada belli bir kriterde, belli bir yerde oturuyor. Biz aslına korursak, Türk mutfağına en büyük hizmeti yapmış oluruz. Yeniliği tatlarda değil de, sunumlarda yaparsak çok daha güzel olur. Çünkü biz zaten lezzetliyiz, zaten en iyisini yapıyoruz. Bunu korursak bize yeter. Her şehir bunu yapmalı. Her şehir kendi yemeğinde bunu yaparsa, herkes kendi kültürüne sahip çıkmış olur. Yemek bizim kültürümüz, kültürümüze sahip çıkmalıyız diye konuştu.
TÜRKİYENİN TANITIMI TÜRK MUTFAĞINDAN GEÇİYOR
Türk mutfağının hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Öztan, tanıtım konusunda ciddi atılımlar yapılması gerektiğini söyledi. Öztan, Dünyada birinciyiz, ikinciyiz diye bir şey yapmamak bence yanlış. Türkiyenin tanıtımı bana göre turizm, ama mutfağından geçer. Amerika olmayan kültürüyle, tarihiyle bütün dünyaya hükmediyor. Fast food yiyeceklerinin hepsi Amerikanın. Amerikanın mutfağı mı var diyoruz ama daha çocuklar 5 yaşındayken yemek kültürüyle Amerikayı kafasına sokuyor. Biz yemeklerimizin tanıtımına çok daha önem vermeliyiz. Türkiyenin tanıtımı Türk mutfağından geçiyor. Buna hep birlikte değer verirsek, bence Türkiyeyi dünyada istediğimiz gibi tanıtabiliriz dedi.
EMITT Türkiyenin tanıtımı konusunda önemli bir organizasyon olduğunu belirten Öztan ayrıca, Gaziantepte Şirehan isimli eski 250 yıllık bir binayı otel şekline getirdiklerini söyleyerek, turizme katkı sunmak için çalıştıklarını belirtti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.