EMLAKÇILARA TAPUDA İŞ TAKİBİ YASAK

EMLAKÇILARA TAPUDA İŞ TAKİBİ YASAK

Emlakçılar artık tapu dairelerinde iş takibi yapamayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda önemli bir karar alarak emlakçıların tapu dairelerinde iş takibini yasakladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı açıklamada, Vatandaşlarımızın gözünde kötü bir şöhreti olan emlakçı esnafımızı tapu dairelerinden uzaklaştıracağız. Vatandaşlarımız artık emlakçı esnafına rüşvet yediren esnaf topluluğu diyemeyecek. Rüşvet olayının kökten çözümü, rüşvet yiyeni ya hapise atacaksın ya da aldığı rüşveti yedireceksiniz dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, sözde emlakçılar yüzünden gerçek emlakçıların lekelendiğini öne sürdü. Bakanlığın aldığı kararı yerinde bulan  Ateş, sözde emlakçıların mesleğe leke sürdürdüğünü, bu alınan kararla gerçek emlakçıların ortaya çıkacağını ve rüşvetin ortadan kalkacağını ileri sürdü.

Ateş, Sayın Bakanımız üzerimizden çok ağır bir yükü aldı. Günümüzde bakkalın, manavın emlakçılık yaptığı kayıt dışı sözde emlakçıların ortadan kaldırılacak olması beni ve gerçek emlakçı esnafımı son derece mutlu etti. Bu dakikadan sonra mesleğimize el uzatan insanların biz nereden nasıl para kazanacağız diyerek, tapuya masraf vereceğiz bize ödeme yapın diyerek vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışan emlakçı geçinenlerden kurtulacağız. Tapu dairelerinde rüşvetin kalkması demek gerçek emlakçıların işine geri dönmesi demektir. Artık emlakçı sadece satıcı ile alıcıyı birleştirecek ve daire satışını gerçekleşmesini sağlayacak. Alım, satım işlemlerini vatandaşlarımız ya kendisi takip edecek, yada bu işi yapacak olan yetkili kişilerden talep edecek dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.