'En az bir yabancı dili mutlaka ama mutlaka öğrenin'

'En az bir yabancı dili mutlaka ama mutlaka öğrenin'

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Ordinaryüs Prof. Dr. Sulhi Dönmezer’i Anma Toplantısı' kapsamında ‘Yargıtay Kararlarında AİHS ve Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru’ konulu bir konferans verildi.

Açılış konuşmasını yapan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte ihtiyaç duyulan temel yasalarımızı o günün koşullarında batı ülkelerinin yasalarını tercüme etmek sureti ile karşılaştırmıştık. Ancak bu yasalar ihtiyaca cevap vermez hale gelince ülkemizin yetiştirdiği yetkin hukukçularımız bu yasaları yeniden yazmıştır. İşte bu yetkin hukukçulardan önde geleni de Prof. Dr. Sulhi Dönmezer olup Türk Ceza Kanunu (TCK) ve TCMK'ya yaptığı katkılar hepimizin bilgisi dahilindedir. Bu vesileyle kendisini rahmetle anıyorum" dedi.

"EN AZ BİR YABANCI DİLİ MUTLAKA AMA MUTLAKA ÖĞRENİN"

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere seslenen Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Kısa süre sonra okullarınızdan mezun olup eğitim gördüğünüz dalda meslek sahibi olacaksınız. Bu mesleği en iyi şekilde ifa etmeyi amaçladınız. Bunun için öncelikle mesleğinizi sevmeniz sonra da çok ama çok çalışmanız gerekmektedir. Öte yandan kendinizi sadece kendi meslek dalı ile sınırlamadan her konuda bilgi sahibi olmaya çalışın. Sırası gelmişken şu hususu vurgulamak istiyorum. En az bir yabancı dili mutlaka ama mutlaka öğrenin. Ben sizlerde bu sinerjiyi görüyor ve başarılarınızın devamlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.