En İyilere ödül

En İyilere ödül

Kabataşlılar Derneği, 2012'nin en iyilerini ödüllendirdi.

Kabataşlılar Derneği tarafından 10 yıldır düzenlenen “Kabataşlılara Göre En iyiler Ödülleri" ve Yönetim Kurulu Onur Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Bu yıl, Ahmet Taner Kışlalı ‘Aydın İnsan’ Onur Ödülü, ODA TV davasında 682 gün tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın’a verildi. Hürriyet yılın ‘En iyi gazetesi’, Kanal D ‘En iyi televizyon kanalı’, Kanal D Haber ‘En iyi ana haber programı’, Kanal D’de yayınlanan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ adlı yarışma‘En iyi yarışma programı’ ve Yalan Dünya ise ‘En iyi dizi’ dalında dalında ödüle layık görüldü.

Feriye Kültür Merkezi Hamdi Saver Salonu’nda yapılan ödül töreninde, Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu’nca belirlenen, topluma örnek olmuş Kabataşlı mezunların adını yaşatmak ve üstün çalışmaları ile benzer değerleri ortaya koyan kişilere verilen Onur Ödülleri’nin yanı sıra Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve mezunlarından oluşan yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen oylama ile 15 kategori de “Kabataşlılara 2012 Yılının En İyileri" belirlendi. Törende, salon duvarına Galatasaray Üniversitesi’nde yaşanan yangınla ilgili, “Yangınınız, yangınımız, acınız acımızdır" yazılı pankart asıldı.

"SİZ YALNIZ DEĞİLSİNİZ DEMEK İSTEDİK"

Açılış konuşmasını yapan, Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, “Ödüllerimizin listesini gözden geçirirken adına ödül alan ağabeylerimizle ödül konuklarımızın bazı kesişim kümelerini buldum. Hemen hepsi en yakınlarınca çıktıkları yoldan döndürülmeye çalışılmış, ailelerinin inatçı ve kararlı çocuklarıdır. Hemen hepsi çıktıkları bu yol için en gerekli zamanda sevgilisinden, eşinden, çocuğundan uzak kalmış. Bazen onu kaybetmiş, bazen bir aile kurmaya bile fırsat bulamamış kalabalıklar içindeki yalnızlardır. Hemen hepsi egemenlerce bunu böyle yazamazsın, düşünemezsin, konuşamazsın, oynayamazsın, çizemezsin şeklinde uyarılmış, tehdit almış, bazıları hapis yatmış, bazıları yasaklanmış hatta bazıları hunharca öldürülmüştür. Onlar yaşamları gelecek nesillere anlatılacak içimizin onurlu ve korkusuz cesur yürekleridir. Biz aslında ‘Siz yalnız değilsiniz’ demek istedik. Sizlerle beraberiz demek istedik" dedi. Cansızoğlu’nun konuşmasının ardından Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Onur Ödülleri verildi.

"HİÇBİR AYDIN ÖLDÜRÜLMESİN DİYORUM"

2004 yılından itibaren Ahmet Taner Kışlalı adına verilen ‘Aydın İnsan’ Onur Ödülünü bu yıl ODA TV davasında 682 gün tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın aldı. Yalçın ödülünü Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın elinden aldı. Ödülü vermeden önce konuşan Nilüfer Kışlalı, Yalçın’ın cezaevinden çıkışta yaptığı konuşmaya değinerek, “Soner beye bir şey söylemek istiyorum. O konuşmayı dinleyince bende çok etkilendim. Eminim sizde etkilendiniz. Konuşması bitirirken ‘Ölmeyi biz onlardan öğrendik’ dedi. Ben ölmeyi öğrensin istemiyorum bu şekilde. Onların gençlere, gençlerin onlara ihtiyacı var. Onlar yazsınlar, aydınlatsınlar, devam etsinler, artık hiçbir aydın öldürülmesin diyorum" dedi.

"BİZİM 170 YILLIK BİR AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜMÜZ VAR"

Soner Yalçın ise 26 yıllık meslek yaşamındaki en anlamlı ödülü aldığını belirterek, “Bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu ödül, 26 yıldır gazetecilik yaşamımda aldığım en anlamlı ödüldür. Ahmet Taner Kışlalı hocam adına aldığım ödüldür. Bizim ülkemizde ne yazık ki gerçekler çok tehlikelidir. Gerçeği söyleyen, gerçeği yazan, gerçeğin yanında durana mutlaka kötülük yapılıyor. Ya işsiz bırakılıyor, ya hapse atılıyor, yada kör karanlık kuytularda katlediliyor. Ama bütün bunları rağmen bizim 170 yıllık bir aydınlanma yürüyüşümüz var. Biz bu aydınlanma yürüyüşümüzün bayrağını Ahmet Taner Kışlalı gibi hocamızdan aldık. Düşürmeye hiç niyetimiz yok. Bu bayrağı hep birlikte yukarı çıkaracağız aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

KALICI BİRŞEYLER ÜRETEBİLMEK İÇİN ÇOK ŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİYORMUŞ

Kabataşlılar Derneği Özel ödülü ile temsili diploma alan Ali Kırca ise sözlerine dün Galatasaray Üniversitesi’nde meydana gelen yangına değinerek başladı. Kırca, “Komşu ve kardeş okuldaki yangın nedeniyle herkese geçmiş olsun" dedi. Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde yaşamlarını yitiren Ahmet Mete Işıkara ile Toktamış Ateş anarak devam eden Kırca, meslektaşı Mehmet Ali Birand’la ilgili ise “ 35 yıllık meslektaşım. Arkadaşım meslektaşım can yoldaşım. 85 yılında biz 32 güne başlarken iki kişiydik. O hiçbir zaman rakip olmadık. Biz birbirimizle belki rakip görüldük sonra farklı kanallarda. Her zaman dost ve arkadaş olarak kaldık. Ben ona çok kırgınım. Çünkü biz onunla gerçekten izin günlerimizi paylaşırdık. Biz onunla ne zaman bayram tatillerine çıkacağımızı paylaşırdık. Ne zaman ekranı bırakacağımızı birbirimizle konuşacaktık. Birbirimizle konuşacaktık. Geçenlerde bizim binaya geldiğimizde çay içerken bizim çocuklar kaydetmiş haberimiz yoktu ‘Sen gidersen bende giderim’ sözleri buydu. Yani her şeyi danışacaktık birbirimize bana konuşmadan bana danışmadan gitti. Keyifli bitirelim, onun gaflarıyla, onun şeyleriyle, bunu hep söylüyorum. Demek ki, televizyonda bu hayatta kalıcı bir şeyler yapabilmek kalıcı bir şeyler üretebilmek için çok şeyler söylemek gerekiyormuş.“ dedi.

EFSANE BAŞKAN SEBA BASKETÇİLERE ÖDÜL VERDİ

Törende kendi adına verilen Gazetecilik Onur Ödülü’nü takdim eden Hasan Pulur, “İnsan meslek hayatının, doğal hayatının sonuna geldiğinde zaman zaman düşünüyor.Geride ne bıraktık, satırlar bıraktık, peki başka insan bıraktım, kimdi bu benim için, Bekir Çoşkun gözlerinden öperim" dedi. Ödül almaya gözünden geçirdiği operasyon nedeniyle gelemeyen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bekir Çoşkun adına Cumhuriyet Gazetesi Haber Editörü Aykut Küçükkaya aldı. Beşiktaş Kulübü’nün efsanevi Başkanı Süleyman Seba da kendi adına verilen Spor Onur Ödülü’nü Beşiktaş Basketbol Takımı Antrenörü Erman Kunter ile oyunculara verdi. Törende, Hürriyet yılın ‘En iyi gazetesi’, Kanal D ‘En iyi televizyon kanalı’, Kanal D Haber ‘En iyi ana haber programı’ yine Kanal D’de yayınlanan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ adlı yarışması ‘En iyi yarışma programı’, Yalan Dünya ise ‘En iyi dizi’ dalında ödüle layık görüldü. Hürriyet Gazetesi adına ödülü Kültür Sanat Editörü İhsan Yılmaz, Televizyon ve Haber Programı dallarında Kanal D Kurumsal İletişim Yöneticisi Burcu Eryılmaz, Yarışma Programı dalında sunucu İlker Ayrık, dizi adına ise ödülü ise Zeynep Mirza aldı.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

KABATAŞLILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ONUR ÖDÜLLERİ

Ahmet Taner Kışlalı “Aydın İnsan" Onur Ödülü SONER YALÇIN

Süleyman Seba “Spor" Onur Ödülü BJK BASKETBOL ERKEK (A) TAKIMI

Behçet Necatigil “Edebiyat" Onur Ödülü HİLMİ YAVUZ

Hasan Pulur “ Gazetecilik" Onur Ödülü BEKİR COŞKUN

Adnan Kahveci “Devlet Adamı" Onur Ödülü ODTÜ Rektörü PROF.DR.AHMET ACAR

Nehar Tüblek “ Karikatür" Onur Ödülü AKDAĞ SAYDUT

Feridun Karakaya “Tiyatro" Onur Ödülü MÜŞFİK KENTER, YILDIZ KENTER Ömer Kavur “Sinemaö Onur Ödülü FİKRET HAKAN

Cahit Kocaömer “ Kabataş’a Hizmet" Onur Ödülü İSMAİL ÜNAL

Kabataşlılar Derneği Özel Ödülü ALİ KIRCA

KABATAŞLILARA GÖRE 2012 YILININ EN İYİLERİ

En İyi Gazete HÜRRİYET

En İyi TV Kanalı KANAL D

En İyi Ana Haber Programı KANAL D HABER

En İyi Sabah Haber Programı ÇALAR SAAT (Fatih Portakal)

En İyi TV Müzik Kanalı NUMBER ONE TV

En İyi Spor Programı %100 FUTBOL

Yarışma Programı BEN BİLMEM EŞİM BİLİR

En İyi Dizi YALAN DÜNYA (Kanal D)

En İyi Reklam Filmi KOÇ HOLDİNG (10 Kasım Reklamı)

En İyi Radyo Kanalı RADYO VİRGİN

En İyi Radyo Programı GAZOZ AĞACI (Cem Arslan)

En İyi Tiyatro Oyunu ÖLÜLERİ GÖMÜN (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

En İyi Sinema Filmi TEPENİN ARDI

En İyi Kültür Sanat Dergisi NTV TARİH DERGİSİ

En İyi Müze RAHMİ M.KOÇ MÜZESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.