Engel-Sizsiniz!

Engel-Sizsiniz!

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımını bilmeyen, başarılarını duymayan yoktur herhalde? Avrupa ve Dünya şampiyonlukları, finaller, yarı finaller...

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımını bilmeyen, başarılarını duymayan yoktur herhalde? Avrupa ve Dünya şampiyonlukları, finaller, yarı finaller...
 
Türk futbolu ve basketbolunun yıllardır milyonlarca euro harcayıp beceremediğini gerçekleştiren bu takımın artık oynayabileceği bir lig yok! Tekerlekli sandalye basketbol ligi sponsor bulunamadığı için iptal edildi.
 
Türkiye'nin engelli vatandaşlar için yaşanabilir bir ülke olmadığı herkesin malumu. Ne kaldırımlar, ne trafik lambaları, ne binalar ne de sosyal alanlar onların da yaşadığını hatırlayabileceğimiz şekilde düzenlenmemiş. Bu konuda çok eksiğimiz var ve onlar tüm bu olumsuzluklara rağmen hayatlarını sürdürebiliyorlar. Her birey engelli adayıdır cümlesinden yola çıkarak, bir gün bizim de engelli olabileceğimiz ihtimalini de hesaba katarak bu ülkeyi engelliler için daha yaşanılır hale getirmek hepimizin görevi.
 
Spor yapmak insanların stresten ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için en önemli araç olarak dünyada kabul gören bir eylem. ABD gibi gençlerin uyuşturucu, silah ve suça meyilini önlemek için basketbolun yaygınlaştırılması gibi organizasyonlar ile gençler spora yönlendiriliyor. Ülkemizde de kamu spotu şeklinde bir çok eski basketbol oyuncusunun göründüğü ve sloganı 'oyunda kal' olan reklamlar tvlerden izlenebilmekte.
 
Senelerdir kılavuzu karga olduğu için burnu bir yerlerden çıkmayan futbolumuza milyonlarca euro akıtılırken, bu akıtılan paralar denetimsiz bir şekilde yöneticilerin elinde boşa harcanırken, teknik direktör ve oyuncular hak etmedikleri ücretleri çatır çatır alırken, şikeden teşvikten ahlaksızlıktan geçilmeyen bu lige hala sponsorlar bulunabiliyorken; hayata tüm engellere rağmen tutunmayı başarmış ve engelsiz! sporcuların senelerdir yapamadığını yapıp bu ülkenin bayrağını göndere çektirebilmiş, adını duyurabilmiş bu oyunculara ve emeklerine sponsor bulunamıyor! öyle mi?
 
Buradan bu işin tüm sorumlularına sesleniyorum! Engel sizsiniz! Sizin bencil ve başkalarını hiçe sayan fikirleriniz engel. Engelli vatandaşları görmezden gelen icraatlarınız engel. milyonlarca euro yu başka spor dallarına akıtırken, tekerlekli basketbol için futbolun %1 i kadar bir parayı çok gören o kafa yapınız engel!
 
Herkesin spor yapma, bir hayalin peşine koşma hakkı vardır. Bu hakkını 3 kuruş için elinden almaya da kimsenin gücü yetmez! Bu ülkenin başarılı evlatlarına siz spor yapamazsınız artık bir liginiz yok diyemezsiniz. Bir an evvel şapkalar önlere koyulmalı ve tekerlekli basketbol ligi yeniden başlatılmalı. Engelleri aşmayı herkesten daha iyi bilen bu sporcular ait oldukları yere salonlara dönmelidir.
 
Engel olmayın, engelli sporcuların engelleri aşması için yardımcı olun!
 
 
Saygılarımla
Olcay Şeker

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.