Engelleri Yurtdışında da Ortadan Kaldırıyor

Engelleri Yurtdışında da Ortadan Kaldırıyor

Üretmekte olduğu her üründe engellilerin hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için çalışmalar yapan Lamira Easy Life, bu çözümlerini yurtdışına, özellikle farklı Avrupa ülkelerine de ihraç ediyor.

Lamira Genel Müdürü Sertel Şen bunun nedenini, Avrupa’da yüksek maliyetlerle üretilen engellilere yönelik ürünlerin, ülkemizde aynı veya daha üst kalitede çok daha uygun fiyatlarda üretilebilmesi olarak gösteriyor.

Engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı mobil çözümlerin üretiminde son 4 yılda %700’lük bir iç büyüme gerçekleştiren Lamira Easy Life, 2011 yılında başladığı ihracat faaliyetlerini hızlandırıyor. Başta İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Fransa’ya ihracat yapan Lamira, bu şekilde engelliler için engelleri kaldırmayı ülkemiz sınırlarının kilometrelerce uzağında da sürdürüyor.

Ürün kalitesinin maliyetle orantısına dikkat çeken Lamira Easy Life Genel Müdürü Sertel Şen, yurtdışına oranla düşük fiyata kaliteli ürünler ürettiklerini, bu sayede firmaları ve kullanıcıları yerli üretimi kullanmaya teşvik ettiklerini belirtiyor. 

Yurtdışında Özel Filoların Tercihi Oluyor
Uygun maliyetli kaliteli ürünler üretmeleriyle birlikte yurtdışı firmalarından da sipariş almaya başladıklarına değinen Şen, bu süreç içerisinde engellilere yönelik farklı hizmetler sunan birçok kuruluş ile de bir araya geldiklerini belirtti. “Fransa’da tek faaliyeti engellilere özel araçlar kiralamak olan ve dev bir araç filosuna sahip bir Rent A Car firması ile iş yapmaya ve araçların ekipmanlarını tedarik etmeye başladık. Bu tür iş birliktelikleri firmaların önünü açıyor.” 

Ülkemizde de engelliler için yeni uygulamaların devreye girmesini takdir ederek izlediklerini sözlerine ekleyen Sertel Şen, birçok ülkede engellilere özel taksi filoları bulunduğunu belirterek, benzer bir çalışmanın ülkemizde de başladığını ve Lamira olarak bu konuda da aktif bir çalışma içinde olduklarını söylüyor. 

Konu hakkında bilgili ve tecrübeliyiz
Hareket kısıtlamalarına sebep olan altyapı engellerinin kaldırılması çalışmalarının bir bütün olarak ele alınmasının çok önemli olduğunu söyleyen Şen, birçok resmi ve özel kurum ile bu konuda birlikte çalıştıklarını belirtiyor. 

“Lamira olarak faaliyet konumuz çok geniş bir yelpazeyi kapsadığından, fiziksel engelliler için konutlarda, binalarda, kamu kurumlarında, otellerde, caddelerde, sokaklarda, ulaşım araçlarında, havaalanlarında, alışveriş merkezlerinde vs. ne tür uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu, bu uygulamalarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor ve öngörebiliyoruz. Bu doğrultuda fiziksel engellilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi adına yapılan çalışmalarda, kurumlarla ve şahıslarla bu konudaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyor ve bundan da memnuniyet duyuyoruz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.