Engelli aşçılar madalyaları kaptı

Engelli aşçılar madalyaları kaptı

Engelliler Sarayı'nda yemek yapmayı öğrenen 4 engelli TÜYAP'ta devam eden 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda hem bireysel hem de grup yarışmasında altın madalya aldı.

TÜYAP Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 10 Şubat'ta sona erecek 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda Bağcılarlı engelli aşçılar 4 altın madalya kazandı. Bireysel ve ekip olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilen yarışma Dünya Şefler Birliği (WACS)'nin kriterlerine göre düzenleniyor. Türk mutfağının dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturulduğu yarışmaya 25 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere 2 binin üzerinde aşçı katılıyor. 52 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada yemekler, 25'i yabancı toplam 100 jüri üyesi tarafından değerlendiriliyor.

ENGELLİ AŞÇILAR ALTINLA DÖNDÜ
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda aşçılık kursuna katılan engelliler de yarışmanın engelliler kategorisinde yarışarak hünerlerini sergiledi. Grup olarak yarışan Esra Süzen, Tuğçe Özdoğru ve Neriman Güngör, yaptıkları Osmanlı Mutfağından Safranlı Pilav ile jüri üyelerinden tam puan alarak altın madalya almaya hak kazandı. Bireysel olarak yarışmaya katılan Tuğba Gül ise Pastırmalı Biftek Sarma ile jüri üyelerinin büyük beğenisini kazanarak altın madalya aldı.
Engelli aşçıları tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Engellilerin sosyal hayata katılımı için Engelliler Sarayımızı inşa etmiştik. Ne kadar büyük ve faydalı bir iş yaptığımıız elde ettiğimiz başarılarla görüyoruz. Avrupa şampiyonu engelli sporcularımızın ardından, engelli aşçı kardeşlerimiz de ilk altınlarını almış oldu. Bizi gururlandırdılar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması bireysel ve ekip kategorilerinde düzenleniyor. Ekip yarışmaları pratik ve sunum olarak gerçekleştirilirken; bireysel yarışmalar ise ustalar pratik ve sunum ile gençler pratik ve sunum şeklinde oluyor.

Yemeklerin değerlendirilmesi, işçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet üst başlıklarında yapılıyor. Puanlama ise 100 üzerinden yapılıyor ve jüri üyelerinden 90'ın üzerinde puan alan yarışmacılar altın madalya almaya hak kazanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.