'Engelli Bariyeri' uygulamasında zabıta kontrolü

'Engelli Bariyeri' uygulamasında zabıta kontrolü

Kartal Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların sokaktaki yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, “Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz, Kartal’da yaşayan engelli vatandaşlarımız için projeler uygulamaya koydu. Zabıta Müdürlüğü olarak biz de bu anlamda sorumluluğumuza giren durumların takipçisi oluyoruz.  İlçemizde engelliler için sokakta engel yok uygulaması ile ulaşımlarını kolaylaştırıcı çalışmalar gerçekleşti. Engelli rampalarının önüne araç park edilmesini engellemek amacıyla buralara “engelli bariyeri” yerleştirdik. Kartal’ın 20 mahallesinde bulunan cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen “engelli bariyeri” uygulamasıyla, engelli vatandaşların, engelli rampalarını sorunsuz şekilde kullanabilmeleri amaçlıyoruz” dedi.

Engellilerle ilgili Kartal ilçesinde 30 adet park, bahçe, tüm hizmet binaları,14 adet kültürel ve sosyal tesise erişebilirlikle ilgili çalışmalar da tamamlandı. Engelliler için kaldırımlarda yapılan düzenlemelerle ulaşım kolaylığı sağlandı. Geçişlere araç vs engellerin oluşmaması için zabıta kontrollerine devam edileceği ve bu yönde oluşan şikâyetlerde Kartal Zabıtası’nın gereğini yapacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.