Engelli Gazetesi Dolandırıcılığına Dikkat

Engelli Gazetesi Dolandırıcılığına Dikkat

İstanbul’da Engelli Gazetesi sattıklarını söyleyerek vatandaşlardan yardım adı altında para toplayan kızlı erkekli grupların içinde dolandırıcıların da olduğu ortaya çıktı.

  İstanbul’un işlek caddelerinde vatandaşları önünü keserek ‘’Engellilere yardım elinizi uzatın’’ diyerek Engelli Gazetesi satanların birçoğunun dolandırıcı olduğu anlaşıldı. Bir ihbarı değerlendirdiğimiz haberde genellikle iki buçuk lira olan Engelli Gazetesi, bazı kişiler tarafından istismar edilerek ya fiyatının çok üstünde duygu sömürüsü yapılarak satılıyor ya da gazeteleri Engelliler Derneklerinin haberi olmadan kendileri basıp satıyor.


İSTİSMAR EDİLİYOR

  Engelli Gazeteciliğine gönül vermiş vatandaşları da zan altında bırakan bu durumun daha ne kadar bu şekilde devam edeceği bilinmiyor. Daha önce bu işi yapmış olan Muhammed E. (23): ‘’ Gazeteyi 2 liradan satın alıyorduk, satabildiklerimize daha yüksek fiyattan satıyorduk, benim gibi birçok kişi aynı yöntemi uyguluyor ama ben daha fazla yapmak istemedim, vicdanım el vermedi’’ şeklinde konuştu.
POLİS BAŞA ÇIKAMIYOR

  Özellikle İstiklal Caddesinde esnafın da rahatsız olduğu bu durum birçok kez ihbar edilmesine rağmen cezai bir yaptırımı olmadığı için polis de çaresiz kalıyor. Zabıtaların birçok kez para cezası kestiği kişiler vatandaşın duygularıyla oynamaya devam ediyor



Haber: Hasan Karadeniz


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.