Engelli yüzücüden köpek balıklarıyla dans

Engelli yüzücüden köpek balıklarıyla dans

Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, engelli sporcular ve dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, köpek balıklarının bulunduğu akvaryuma daldı. Engelli sporcular, dev akvaryumda köpek balıklarına dokunabilme şansı buldu.

Dünya Engelliler Günü sebebiyle Bayrampaşa'daki Turkuazoo'da etkinlik düzenlendi. Paralimpik milli sporcular ile dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen köpek balıklarının bulunduğu dev akvaryuma daldı. Köpek balıklarıyla yüzen engelli sporcuların oldukça mutlu olduğu gözlendi. 

Dalış gerçekleştirdikten sonra duygularını ifade eden Şahike Ercümen, engelli sporcularla etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Su altının suyun üzerinden daha güvenli ve özgür olduğunu belirten Ercümen, "Hem engelli vatandaşların hem de diğer vatandaşların dalış yapmalarını ve bu tecrübeyi yaşamalarını isterim." dedi. 

Paralimpik milli sporcu Ebru Bulgurcu, dalış yapmanın özgürlük olduğunu vurgulayarak, "Bu da benim için aştığım engellerden biri oldu. Çok keyif aldım." diye konuştu. 

"Suyun altında bacaklarımı buluyorum." Diyen Ufuk koçak da, dalış yapmanın keyifli bir iş olduğunu ifade etti. Koçak, "Suyun altındaki engelsiz dünyanın gözlerinden okuyabilmek bizim için çok güzel bir şey. Gördünüz ki suyun altında engel yok. Eğer bu dünyayı suyun üzerine çıkarırsak o zaman her şey daha güzel olacak." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.