Erenoğlu : Alemdağspor bu olayın dışındadır

Erenoğlu : Alemdağspor bu olayın dışındadır

Pazar günü Alemdağ Stadında oynanan Kartal Bulvarspor-Alibeyköyspor SAL Klasman Grubu maçındaki olaylar nedeniyle Alemdağspor Başkanı Faruk Erenoğlu bir açıklama yaptı.

Pazar günü Alemdağ Stadında oynanan Kartal Bulvarspor-Alibeyköyspor SAL Klasman Grubu maçındaki olaylar nedeniyle Alemdağspor Başkanı Faruk Erenoğlu bir açıklama yaptı.
 
Yeşil-beyazlı ekibin Başkanı Yeni Maltepe Gazetesin'den Kadir Küçükay’a yaptığı açıklamada özetle "Pazar günü Alemdağ Stadında yaşanan olayların kulübümüz ile ilgisi yok" dedi.
 
"Alemdağspor olayların dışındadır"
Erenoğlu şunları söyledi:  "Pazar günü Alemdağ Stadında oynanan Kartal Bulvarspor-Alibeyköyspor maçında yaşanan tribün olaylarının Alemdağ spor kulübü ile ilgisi yoktur. Maçın devre arasında Alemdağ’da bir marketten alışveriş yapan kişilerin dönüşte yolda gördükleri 15-16 yaşlarındaki 3 çocuğa sataşarak dövmeleri sonucu, çocukların yakındaki bir Köy Derneğine giderek Alibeyköysporlu taraftarların kendilerini dövdüklerini söylemeleri üzerine toplanan 50-60 kişinin Alemdağ Stadına gelerek tribünde maç izleyen Alibeyköyspor taraftarlarına sopalarla taşlarla saldırmaları sonucu meydana gelmiştir. Alemdağ Spor Kulübü olarak arkadaşlarım ile birlikte Alibeyköyspor Kulübü Başkanı ve oğlu ile birlikte olanları Kulüp binamıza sokarak kapıyı kilitlemek suretiyle kendilerini korumaya çalıştık. Bu olayların tasvip edilmesi kesinlikle mümkün değildir, bu olayların yaşanmasına sebep olanları şiddetle kınıyorum, futbol oyun olarak görülmeli dostluk, arkadaşlık kardeşlik esas olmalıdır. Alibeyköy Spor Kulübü Başkanı Ali Zengin ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.
 
Alemdağ ve 1877 Alemdağspor’un taraftarı değiller"
Olaylı maçın ardından Sitemize konuşan Alemdağspor Genel Kaptanı Kadem Erenoğlu da, Başkan Erenoğlu ile aynı ifadelere yer verdiği açıklamasında "Bu saldırıyı yapanlar Alemdağ halkıdır. Ne bizim takımımz Alemdağspor’un ne de diğer komşu takımımız 1877 Alemdağspor’un taraftarı değiller. Yaşanılan olaydan dolayı son derece üzgünüz ancak bazılarının Alemdağspor’u bu işin içine çekme çabalarını da hayretle takip ediyoruz. Aynı gün Alemdağspor’un maçı olduğuna vurgu yapan Erenoğlu, Alibeyköy taraftarının dövdüğü çocuklarının ikisinin durumlarının iyi olduğunu ancak birisinin gözünde problem olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
Alibeyköyspor Başkanı saldırıyı kınadı

Öte yandan taraftarı darp edilen Alibeyköyspor’un Başkanı Ali Zengin de yaptığı açıklamada, Alemdağ maçında yaşanılanların son derece çirkin olduğunu, Stada gelen ve taraftarlarına saldıranların silahlı olduklarını ve Polislerin olayları önlemekte yetersiz kaldığını söyledi. "Alemdağ Stadında çok büyük bir güvenlik zafiyeti vardı, olaylar bu nedenle meydana geldi" diye konuşan turuncu-mavili ekibin Başkanı son derece çirkin bulduğu saldırıyı kınadığını ifade etti.

as1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.