Ergün: Esnaf, ticaret ve sanayi odalarından verim alamıyoruz

Ergün: Esnaf, ticaret ve sanayi odalarından verim alamıyoruz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf odaları, ticaret odaları ve sanayi odalarından arzu ettikleri verimi alamadıklarını söyledi.

Ergün, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TASİAD) yeni yerinin açılışını yapmak üzere Tekirdağ'a geldi. Dernek binasındaki salonda düzenlenen törene; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ milletvekili Ziayettin Akbulut, TUSKON Başkan Vekili ve MARİFED Başkanı Ahmet Ciğer, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, Türkiye'nin geniş petrol yatakları ve gazının bulunmadığına dikkati çekti.

Özadalı, "Fakat tüm dünyaya yayılan ve risk alan iş adamları var. Bu da tüm dünya ekonomilerinin özendiği insan kaynağı Türkiye'de mevcut. Biz TASİAD olarak ve üst kuruluğumuz MARİFED VE TUSKON olarak bu insan kaynağını yetiştirmeye ve Türkiye'nin bu zenginliğine tüm gücümüzle yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.

Kasım Özadalı'dan sonra kürsüye çıkan Bakan Ergün de Türkiye'nin nitelikli iş gücü problemi olduğunu söyledi. Ergün, "Sanayileşmesini hızlandıran bir ülkeyiz. İhracat ve milli gelirimizi son on yılda 3- 4 kat artıran bir ülkeyiz. Önümüzde hedeflerimiz var. 2023'te milli gelirimizi 2 trilyon dolara çıkararak dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmak, bir yüksek katma değerli ileri teknolojili ürünler üreten sanayi ülkesi olmak hedefimiz. Ve bu hedefleri gerçekleştirmede nitelikli insana ihtiyacımız olacaktır." şeklinde konuştu.

Mecburiyetlerin gönüllülüğün sağladığı imkan ve avantajları sağlamadığını belirten Bakan Ergün, "Onun için esnaf odaları, ticaret odaları ve sanayi odalarından arzu ettiğimiz verimi alamıyoruz. Kaynakları ve imkanları gönüllülerden daha fazla olsa bile en önemli zenginlik gönüllülüktür. Sivil toplum örgütlerinde insanlar yaptıkları işi gönüllü yaptıklarından daha verimli oluyorlar. Bu bağlamda hangi iş adamı derneğimiz olursa olsun çok önemli işler yaptığına inanıyorum. Türkiye 10 yıl içerisinde birçok problemini kenara koymasını bildi. Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların olduğu bir yer değil." diye konuştu.

TASİAD üyeleri ve Tekirdağlı işadamlarından beklentilerini de dile getiren Ergün, şunları söyledi:

"Tekirdağ artık bir sanayi şehri. 11 tane sanayii bölgesi oldu Tekirdağ'da. Sayın valimizin de gelmesi ile Tekirdağ'da işler beklentilerimizin de üzerinde hızla toparlandı. Ve bu bölgelerde sayın valimizin katkıları ve çalışmaları ile en üst seviyelere çıkacaktır. Bir ülkenin ekonomisi sanayiye ve üretime dayanmazsa o gerçek ekonomi değildir. Biz artık Türkiye olarak sanayi ve üretime bağlı ekonominin olduğu konuma geldik. Türkiye eski Türkiye değil. Çok meselesini çözüme kavuşturmuş bir ülke. Yeni anayasa ile bugüne kadar yapılanlar daha da teminat altına alınmış olarak 21. yüzyılın Türkiyesi'ni inşa etmiş olacağız. Türkiye'nin üzerindeki son kamburda terör meselesidir. Bu da son yapılan çalışmalarda üzerinden atılacaktır. Göreceksiniz o zaman Türkiye hızına hız katacaktır."

Konuşmaların ardından TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e plaket verdi. Daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.