Eroine ceza yağdı

Eroine ceza yağdı

Büyükçekmece'de ele geçirilen 354 kilo eroin davasında sanıklara ceza yağdı. Operasyonda gözaltına alındığı sırada serbest bırakılması karşılığı polise 500 bin euro rüşvet teklif ettiği iddia edilen sanık, 17 yıl 6 ay hapis ve 937 bin lira adli para ceza

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. İran üzerinden Türkiye'ye sokulan uyuşturucuyu Avrupa'ya götürmek üzereyken yakalanan sanıklardan Orhan Turgut, Cafer Kaynar ve Mehmet Gündoğan uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Üç sanığa ayrıca 937 bin 500 TL adli para cezası da verildi. 

Mahkeme, Sabri Özdemir ve Necmi Çakırgöz'e aynı suçlama ile 15 yıl ceza verdi. Sanıklar Hüseyin Alçınkaya, Mesut Alçınkaya ve Bektaş Alçınkaya ise uyuşturucu ticaretine araç temin ederek yardım ettikleri gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. 

Tüm sanıklara yönelik örgüt suçlamasından beraat kararı veren mahkeme, 5 sanığın dosyasını ise ayırdı. Bu sanıkların yargılanmasına devam edilecek. 

Geçtiğimiz Ocak ayında Büyükçekmece'de durdurulan araçlarda yapılan aramalarda çuval ve battaniyelerin içine gizlenmiş vaziyette 695 pake, toplam 354 kilo 800 gram eroin maddesi ele geçirilmişti. Polis, şüphelilerin kullandığı cipte yaptığı aramada çanta içerisinde 515 bin 560 Euro, 24 bin 750 TL, 30 bin 100 ABD Doları ve 2'si ruhsatlı 4 tabanca ele geçirmişti. Cipteki Mehmet Gündoğan'ın polise kendisinin salıverilmesi için içinde 500 bin Euro bulunan çantayı uzattığı ileri sürülmüştü. Uyuşturucu şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Orhan Turgut, Ataköy Marina'daki yatına baskın düzenlenmiş ve gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.