Erözgün: 'Ek ödeme yönetmeliği sistemi alt üst etti'

Erözgün: 'Ek ödeme yönetmeliği sistemi alt üst etti'

Tüm Sağlık - Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Döner Sermaye yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler üzerine meydana gelen mağduriyetlerle ilgili olarak, ek ödeme yönetmeliğinin sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını aksine sistemi alt üst et

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Erözgün, “Sağlık alanında uygulanan döner sermaye sistemi son yönetmelik değişikliği ile artık adaletsizliğin adı olmuştur” dedi.
 
Erözgün, “özveri ile çalışan, hayatını riske ederek sağlık hizmeti sunan, gece gündüz demeden vatandaşa şifa elini uzatan sağlık çalışanlarına hak ettikleri ücreti verememenin üzüntüsünü yaşaması gereken bakanlığın, çıkardığı yeni yönetmelikle çalışanların alın terlerinin yine karşılığını veremediğini belirtti.”
 
Ek Ödeme Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle faturanın sağlık çalışanlarına kesildiğini iddia eden Erözgün, “Var olan komisyon ek ödeme tutarları kaldırıldı. Yeni yönetmelikle, ek ödemedeki ödüllendirmeler hastane yöneticilerinin iki dudağı arasına bırakıldı. Hekim dışı sağlık çalışanı için beklenen iyileştirmeler yapılmadığından, yeni yönetmelik hayal kırıklığı yarattı” dedi.
Erözgün; Özellik arz eden Riskli birimlerde kısmi süreli çalışanlar bu yönetmelik ile mağdur edilmişlerdir. Riskli birimlere kısmi sürede hizmet veren sağlık çalışanlarının bu sürelerle ilgili döner sermaye ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden almalar engellenmiştir. Yönetmelikle çalışanlar adına kayda değer hiçbir artış yapılmamış, göstermelik olarak bazı dallardaki doktorların döner sermaye unvan katsayılarında küçük artışlar yapıldığını belirtti.
Erözgün; Hekim dışı sağlık personelinin ek ödeme aylık mahsuplaşma oranlarının yükseltilerek, ek ödeme tavan katsayısının önü açılmalı ve ek ödeme puanlarının arttırılarak son yapılan değişikliklerle meydana gelen haksızlıkların ve adaletsizliklerin düzeltilmesini istedi
 
Yıllarca mücadele ederek ek ödemelerin maaşla birlikte yatırılmasını sağladıklarını, fakat yeni yönetmelikle bunun artık ayın 15’inde maaşla ödeme zorunluluğunun bulunmadığını belirterek artık sağlık çalışanlarını mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur, sağlık çalışanlarının da baktıkları ailesi ve ödemeleri olduğunu belirten Erözgün Şunları söyledi;
 
Sağlık bir ekip işidir. Hekim ve hekim dışı personel ayrımı yapılamaz. Hiç bir ayrım yapılmadan 4/c statüsünde çalışan personele de ek ödeme verilmelidir. Ek ödemeler maaş ile birlikte düzenli şekilde ödenmelidir. Hekim dışı personelin ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması için sendikamız mücadelesine devem edecektir. Yönetmelikteki adaletsizlikler için gerekli başvurular yapılarak, düzeltilmemesi halinde iptali yönünde altmış gün içinde dava açılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.