Esenler Ramazanın Manevi İklimini Yaşıyor

Esenler Ramazanın Manevi İklimini Yaşıyor

Ramazanın manevi iklimini birlikte yaşayan Esenlerliler her akşam başka bir mahallede düzenlenen “Konu Komşu İftardayız” programlarıyla hep birlikte iftar açıp, yeni dostluklara merhaba diyor.

Esenler Belediyesi’nce düzenlenen “Konu Komşu İftardayız” programlarının sonuncusu Nenehatun Mahallesi’nde bulunan 125. Yıl İlköğretim Okulu’nun bahçesi’nde gerçekleştirildi. İftara; TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Volkan Bozkır, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İftar sonrasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, konuşmasına bu yıl ramazanın Esenler’de gerçekleştirilen programlar sayesinde markalaştığını vurgulayarak başladı. Özkan; “ Esenler’de düzenlenen ramazan etkinlikleri sayesinde ramazan, Esenler’de adeta bir bayram havasında geçiyor. Bundan sonraki yıllarda da inşallah bu şekilde geçmeye devam edecek” dedi. Geleneksel Esenler İftarı’nın bu yıl Arakan’a taşındığını hatırlatan Özkan, dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir Müslümanın zulüm görmesine göz yumamayacaklarını da belirterek konuşmasını tamamladı. 

DİNİMİZDE KOMŞULUK HUKUKU ÇOK ÖNEMLİ
Özkan’ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; her akşam başka bir mahallede düzenlenen “Konu Komşu İftardayız” programlarının, ramazanı ruhuna uygun bir şekilde yaşayabilmek için organize ettiklerine dikkat çekti. Ramazanda öncelikli amaçlarının yoksulların karnını doyurmak olduğunu ve bunu ellerinden geldiğince yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Göksu, “Konu Komşu İftardayız” programlarıyla yeni dostluklara vesile olmak istiyoruz. Çünkü komşuluk hukuku bizim inancımız ve medeniyetimizde çok önemli. Bu vesile ile bu ramazanda dostluğumuzu geliştirmek, sevgimizi geliştirmek daha doğrusu yaratandan ötürü yaratılanı sevmek için bu ramazanı bu şekilde geçirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİLK İLK DAHA ESENLER’DE GERÇEKLEŞİYOR
Nenehatun Mahallesi’nde hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek konuşmasına devam eden Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:
“ Burası Nenhatun Mahallesi, Esenler’in en güzel mahallelerinden birisi olmakla beraber belediyeciliğin de en zor yapılacağı mahallelerden. Çünkü yapı stoku çok yüksek. Bundan dolayı da atılan her bir adımda büyük emek sarf etmeniz gerekiyor. Nenehatun Mahallesi’nde şu anda en büyük yatırımlarımız devam ediyor. Hemen kapalı otopark İSPARK var biliyorsunuz. İSPARK’ın yanına şu anda çok büyük bir kültür merkezi yapıyoruz. İnşaat başladı. Oraya uluslar arası standartta yaklaşık 1000 kişilik hem gençlik hem de kültür merkezini yapıyoruz. Allah nasip ederse onu 1 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Onun hemen yanında bulunan boş bir alan var. Orasını yaklaşık 8 buçuk trilyona geçen yıl kamulaştırdık. Şimdi oraya çok büyük İmam Hatip Lisesi Kompleksi yapıyoruz. Kız ve erkek imam hatip liseleri ayrı olmak üzere iki tane imam hatip lisesi bir tane öğrenci yurdu bir de cami yapıyoruz. Önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan Nenehatun Mahallesi’nin elektrikleri havai hat ihalesi her şeyi bitti. Buranın tüm elektrik hatlarını yerin altına alıyoruz. Nenehatun Mahallesi’nin komple alt yapısı yenilendi. Bir yıl içinde Nenehatun Mahallesi’nde yapılacak toplam yatırım miktarı yaklaşık 150 trilyon lira. Nenehatun Mahallesi’nde el emeği çarşımız var. Orası hak ettiği değeri bulamadı. Orayı Anne Çocuk merkezine dönüştürüyoruz. Bu merkezde çocuklarımızın istediği ancak bizim alamadığımız tüm oyuncaklar bulunacak. Çocuklar buraya gelip oyun oynarken kadınlar da kadın kafe de çay kahve içerek sohbet etme imkânı bulacak. Bu Türkiye’de bir ilk olacak nitelikte geliştirilen önemli projelerimizden bir tanesi. Önümüzdeki yıl kadınlar gününde ya da Anneler Günü’nde hizmete açmayı planlıyoruz bu merkezimizi. ” 

ESENLER’DE RAMAZAN ÇOCUKLUĞUMDAKİ RAMAZANLAR GİBİ
Programda son konuşmayı yapan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Volkan Bozkır ise; güzel Esenler’in güzel ortamında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı. Bozkır, “Esenler’de hayata geçirilen ramazan etkinlikleri, adeta benim çocukluğumda yaşadığım ramazanlara benziyor. İstanbul’un her tarafında sokak iftarları oluyor; ancak bence Esenler’deki ramazan etkinlikleri ve bu iftarlar tüm Türkiye’ye İstanbul’a örnek olacak nitelikte. İnşallah seneye İstanbul’un başka ilçelerinden de Esenler’e bu güzellikleri tatmak için birçok insan gelecektir diye tahmin ediyorum. Esenler’in güzel insanları herkese olduğu gibi onlara da sevgiyle kucak açacaktır” dedi.

Nenhatun Mahallesi’nde gerçekleştirilen “Konu Komşu İftardayız” programı, konuşmaların ardından çocuklar için düzenlenen çocuk animasyonlarıyla devam etti. Saatlerin 23.00’ı göstermesiyle büyüklere devredilen etkinlik sahnesi, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuğu olduğu “Sahurdan Sehere” programıyla sona erdi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.