Esenler'de Alevilere yönelik iftar programı

Esenler'de Alevilere yönelik iftar programı

Esenler'de yaşayan Alevi vatandaşlar, Esenler Belediyesi, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi'nin birlikte düzenlediği Kardeşlik İftarı'nda, Muharrem ayının 11'inci gününde aynı masada oruçlarını açıp iftar yaptılar.

Esenler Belediyesi ile Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi Muharrem ayının 11'inci gününde ilçede yaşayan Alevi vatandaşlara yönelik bir iftar programı düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür - Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftara AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray, Alevi kanaat önderleri, cemevi dedeleri ve dernek başkanları ile Alevi vatandaşlar katıldı.

ACARAY: "BU MİLLET HEPİMİZİN"

Programın açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray: "Bizler dünyada insanlık, barış, kardeşlik olsun isteyen canların evlatlarıyız. Bizde kul hakkı vardır. Bu millet hepimizin. Biz Allah, Muhammed ve Ali evlatlarıyız" şeklinde konuştu. Acaray, Belediye Başkanı Göksu'ya da her zaman kendilerinin yanında oldukları için teşekkür etti.

GÖKSU: "AŞUREDE ŞÜKÜR VE MATEM VAR"

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her inançtan insana eşit yaklaştıklarını belirterek, "Bizlerin her birine aynı duyguyu paylaşmayı veren güç, bu topraklardır ve bu toprakların özünde de birlik, dirlik ve kardeşlik vardır. Bu açıdan biz her bir bireyin inancına, yaşamına saygı duymayı ve ona hizmet etmeyi kendimize birincil görev addederiz. Bu şehirde her kim yaşıyorsa benim ona hizmet etme sorumluluğum var." dedi. Muharrem orucunun Müslümanlar için önemine değinen Göksu: "Biz aşurede bir taraftan dertlerden kurtulduğumuz için şükrederiz, bir taraftan da acıyı yaşadığımız için matem tutarız. Bu yası bu ülkenin Alevi’si de, Sünni'si de tutar çünkü Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e yapılan hepimize yapılan bir şeydir. Hz. Ali'yi sevmek ise hepimizin sevdasıdır. Bunun için Alevi kardeşlerimizle konuşacağımız çok duygumuz var." şeklinde konuştu.

KUZU: "HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burhan Kuzu da yaptığı konuşmada birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Alevi, Sünni, Kürt, Türk kavgasını senelerdir körüklemeye çalışanlar olduğunu belirten Kuzu: “Belki bunu lokal olarak başardılar ama toplu bir başarıyı asla yapamadılar, yapamayacaklar. Hepimiz aynı gemideyiz. Allah korusun gemi su almaya başlarsa hepimiz beraber batarız. Bizim Allah’ımız, kitabımız, peygamberimiz birdir. İbadette farklılıklar olabilir. Kimisi cemevine gider, kimisi camiye gider. Biz zaten cemevlerinin yapılmasında yardımcı oluyoruz. Bunlar mesele değildir. Birileri aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Onların sayısı çok azdır. Onlara asla fırsat vermeyelim. Zaten siz de onlara fırsat vermezsiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Esenler'de yaşayan Alevi vatandaşlar, Muharrem ayının 11'inci gününde hep birlikte aynı masada oruçlarını açıp iftar yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.