Esenler'de denetim

Esenler'de denetim

Esenler zabıta ekipleri ile ilçenin gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü ekipleri, fırın ve pastaneleri denetledi.

Denetleme sonrasında gereken özellikleri taşımayan dükkanların sahiplerine kısa zaman içerisinde gereken hijjenik ortamın sağlanmasını ve gerekli özellikleri gerçekleştirilmesi söylendi.Gezilen bazı dükkanların temizlik ilkesine uymadığı görülürken dükkan sahipleri uyarıldı.Denetim amacıyla girilen her fırında ekmeklerin gramajları kontrol edildi.Gerekli kurallara uyarak temizliğe önem veren kuruluşlara Teşekkür Belgesi verildi.

Denetlenen adreslerden biri olan Fındıkzade Pastanesi'nin temizlik koşulları ve gerekli özellikler tam olduğu için pastane sahibine Teşekkür Belgesi verildi.

Denetimin ikinci adresi olan bir ekmek fırınında yetkililer, gördüğü manzara karşısında şoke oldu.Fırının imalathane kısmındaki unların açık bir şekide sağlıksız bir ortamda bulunduğu ve bazı kaplar içerisinde sigara söndürüldüğünü gören Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş,"burası berbat bir yer" dedi.

Denetimlerin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirten Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, şöyle konuştu: "Biz şu ana kadar 3 fırın denetledik. Esenlik Hijyen Projesi yani dünya standartlarına uygun hazırlanmış 60 soruya doğru cevap veren işyerlerine belediye başkanımızın imzasını taşıyan sertifika ve mavi bayrak verilmiştir. Bu sertifika ve mavi bayrağın olduğu iş yerleri belediyemiz tarafından 6 ay da bir olmak üzere denetlenmektedir. Bu bayrak ve sertifika olan yerlerde halkımız rahatlıkla yiyip içebilirler, alışveriş yapabilirler anlamındadır. Bu gibi iş yerlerimizin sayısını artırmaktayız her yıl artmaktadır. Şu an sayısı 50 civarlarında bulunmaktadır. Ramazan öncesi ve devamında bütün pastaneler ve fırınları denetlemek amacımızdır, halkımızın sağlığını tehdit edecek işletmelere asla müsaade etmeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.