Esenler'de pilavlı ayranlı halk buluşması

Esenler'de pilavlı ayranlı halk buluşması

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her hafta Cuma namazı çıkışı cemaate mahallelerinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veriyor, onlardan gelen soruları cevaplandırıyor. Cami çıkışında vatandaşlara pilav ve ayran da ikram ediliyor.

Başkan Göksu, her mahallede sabah kahvaltılarının peşinden yapılan “Yerinde hizmet”, yine aynı şekilde mahalle meydanlarında açık havada düzenlenen “Hesap veriyoruz” toplantılarının ardından şimdi de Cuma namazları çıkışı düzenlediği toplantılarla halkla buluşuyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi Fevzi Paşa Camii’nde Cuma namazı çıkışı vatandaşlara hitap eden Göksu, Esenler’de bir gelenek daha başlatmak istediklerini belirterek, “Her hafta Cuma günü Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla sohbet edeceğiz ve sizlere pilav, ayran ikram edeceğiz. İlçemizde böyle güzel bir gelenek başlasın istiyoruz” dedi.

Daha sonra ilçede yürütülen ve projelendirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Göksu, havai elektrik  hatlarının yer altına alınmasından Dörtyol Meydan projesine, Esenler Devlet Hastanesi’nden, Hükümet Konağı’na, kentsel dönüşümden Güzel Esenler’e, prestij caddelerden katlı otoparklara kadar her konuda vatandaşları bilgilendirdi.

ÖRNEK MAHALLE YAPMAK İSTİYORUZ

“Gönül ister ki, hiç kimsenin ayağına toz, çamur değmesin” diyen Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak bu mümkün değil. İnsanın olduğu her yer de bu çalışmalar yapılırken sıkıntılar yaşanıyor. Elektriklerin yer altına alınması, yağmur suyu, atık su gibi yeraltına dair çalışmaları tamamladık. Şimdi yer üstü çalışmaları yapıyoruz. Araç sahipleri (aracımızı nereye park edeceğiz?) diye çalışmalarımıza tepki gösteriyor. Veya (otopark yapılsaydı ondan sonra yol çalışmaları başlasaydı) diyorlar. Bu eleştirileri haklı buluyorum. Ancak bütün altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra caddelerin, sokakların tekrar kazılması olmazdı. Şimdi bu mahallemizde mümkün olan yerlere lokal otoparklar yapacağız. Daha sonra kalıcı katlı otoparklar yapacağız. Hemen aşağıda 450 araçlı katlı otopark yapacağız. Ocak’ta başlayacağız ve kısa sürede tamamlayacağız.  İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin üstünde ise 750 araçlı bir katlı otopark yapacağız. Mahalleyi mümkün olduğu kadar araçtan arındıracağız. Her sokak tek yön olacak. Fevzi Çakmak’ı örnek bir mahalle yapmak istiyoruz”.

1500 KİŞİLİK KÜLTÜR MERKEZİ

Fevzi Çakmak Mahallesi sınırlarında bulunan İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye ait alının üstünün kapatılacağını ve mahalleye 20 bin metrekarelik bir park kazandıracaklarını söyleyen Göksu, “Burada otopark, çocuk parkı, yürüyüş yolları yapacağız. Bir katını da daimi Pazar yeri olarak kullanacağız. Bu bölgedeki semt pazarlarını oraya taşıyacağız. Ayrıca bu alanda 1.500 kişilik bir kültür merkezi yapacağız” dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nin altından geçen dere ıslahı için 50 trilyon para harcandığını kaydeden Göksu, “Burada da yürüyüş yolları yapacağız. Orada bulunan parkın içine de İkinci Bahar Kıraathanesi açacağız. 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımız burada çay, kahve ve suyu bedava içecek, bir araya gelip sohbet edecek” diye konuştu.

Göksu, Bayrampaşa’daki Esenler Vergi Dairesi ile birlikte Güngören, Gaziosmanpşa, Bayrampaşa, Küçükköy ve Tuna gibi vergi dairelerinin hepsinin Esenler’e geleceğini, İETT’nin Esenler’in 4 ayrı noktasına son durak açacağı müjdelerini de verdi.

PİLAV, AYRAN İKRAM EDİLDİ

Belediye Başkanı Göksu, vatandaşlardan gelen tüm soruları da cevaplandırdı. Daha sonra vatandaşlara tabaklarla nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Bir süre Başkan Göksu da kazanın başına geçerek vatandaşlara pilav dağıttı. Pilav, ayran ikramının her hafta Cuma namazı çıkışı bir camide tekrarlanacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.