Esenler'de umutlu bekleyiş sürüyor

Esenler'de umutlu bekleyiş sürüyor

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerinden kiraya taşınan vatandaşlar umutla yeni evlerine geçmeyi bekliyor. Kiralarının büyük bölümü belediye tarafından ödenen vatandaşları ziyaret eden Başkan Tevfik Göksu, AVAS 2023 ile ilgili gelişmeleri

 Esenler'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılan aileler, geleceğe bakıyor. "Onlar bizim 2 yıllığına misafirlerimiz" diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan ve kiraya çıkan vatandaşları tek tek ziyaret ediyor. 

Depreme dayanıksız binaların kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılıp, yerine yenilerinin yapılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Projesi, 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle Esenler'den başlatılmıştı. Havaalanı Mahallesi'nin bulunduğu Esenler'in Atışalanı bölgesinin eski Rum köyü iken ismi olan Avas'tan esinlenerek AVAS 2023 ismi verilen proje kapsamında eski binaların yıkımları da devam ediyor. 

Binaları yıkılıp kiraya çıkan vatandaşlar, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından evlerinde tek tek ziyaret ediliyor. Kentsel dönüşüm sebebiyle kiraya taşınmak mecburiyetinde kalan vatandaşların evlerine misafir olan ve onlara çeşitli ev hediyeleri veren Göksu, "Projeye verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizden bir isteğiniz, bir sıkıntınız var mı?" diye soruyor. 

Ziyarette bulundukları vatandaşların hepsini yeni yuvalarında huzur içinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu proje başladığında ben kendilerine 'Yeni binalarınız yapılana kadar yaklaşık 2 yıl sizler bizim misafirlerimizsiniz' demiştim. Bu sözümüzü yerine getirerek, kültürümüzde ev sahibi misafirine nasıl davranıyorsa şimdi biz de onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu anda belediye olarak biz ev sahibi olarak bu ailelerimizi ziyaret ediyorum. Ailelerimizi, projeden memnun ve huzur içinde görmek bizleri de mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 

'KİRALARI ÖDÜYORUZ'
Başlattıkları projenin çok büyük ve örnek olduğunu söyleyen Göksu, "Bu projeyi, ev sahiplerinin yardımı ve anlayışıyla gerçekleştirdik. Proje böylece hayata geçti. Şu anda bölgemizde ciddi bir taşınma var. İnsanları evlerinden, komşularından ayırmak kolay bir iş değil. Bu sebeple bir ihtiyaçlarının, bizden bir taleplerinin olup olmadığını soruyoruz. Kiraya çıkan vatandaşların kiralarını ödüyoruz. Proje tamamlanana kadar da devam edeceğiz" diyerek proje dahil olanlara güvence verdi. 

Havaalanı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evi yıkılarak kiraya taşınan Muzaffer Yüce, "Projeden çok memnunuz. Başkanımız da bize çok destek sağlıyor. Ziyaretimize de geldi çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

'ÇOCUKLARIM DAHA SAĞLAM BİNADA OTURACAK'
Muzaffer Yüce'nin oğlu Hikmet Yüce de, "Başkanımız bize bu güvenceyi verdiği için evimizden çıkıp yeni bir eve taşındık. Benim daha sağlam evim olacak. Binam 24 yıllıktı. 10 sene de, 20 sene de olsa benim çocuklarım daha sağlam binada oturacak" ifadelerini kullandı. 

Proje dahilinde evi yıkılan ve Nenehatun Mahallesi'ne taşınan bir diğer vatandaş Fatma Özay ise kentsel dönüşümün konuşulduğunu ama bu kadar çabuk başlayabileceğini tahmin etmediğini söyledi ve, "Projeden çok memnunuz. Çevremiz nezihleşiyor. Binamız site içinde olacağı için daha güvenli olacak ve daha çok yeşil alana kavuşacağız. Çocuklarımız da güven içerisinde büyüyecek" dedi. Kira yardımının düzenli olarak yapıldığını söyleyen Özay, 

"650 TL kira ödüyorum. 500 TL'sini devletimiz ödüyor. Bu zamanda ev bulup kiraya çıkmak gerçekten çok zor. Örneğin burada kiralık evler kentsel dönüşüm projesiyle iki kat arttı. 300 TL'lik evler 600 TL'ye çıktı. Biz bu süreçte hiçbir sıkıntı çekmedik. İnşallah diğer insanlar da bizim gibi sıkıntı çekmeden süreci atlatırlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.