Esenyurt'ta gergin saatler

Esenyurt'ta gergin saatler

Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek için iki günlük açlık grevi yapacak olan BDP'liler, Esenyurt'ta toplandı. Polis, gruba gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

BDP'liler, başlatacakları destek açlık grevi eylemini Esenyurt Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak çevk kuvvet ekipleri tarafından kapatılan meydan için BDP'lilere izin çıkmadı. Polisle BDP yöneticileri sık sık bir araya gelerek anlaşmaya çalıştı. Polis, BDP'lilere eylemi meydanda değil, ilçe binaları önünde yapmalarını istedi. Bunun üzerine BDP'liler de meydana çıkmaktan vazgeçerek, açıklamayı ilçe binası önünde gerçekleştirdi.

GAZDAN ETKİLENENLER HASTANEYE KALDIRILDI
Açıklama yapıldığı sırada çevik kuvvet polisleri ve bir Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) da binanın bulunduğu sokağın başına yerleştirildi. Açıklamanın bitmesiyle grup, parti binasına girmeye başladı. Grup üyeleri polisin dağılın ihtarına sloganlarla karşılık verdi. Bunun üzerine polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun bir kısma binaya girerken, bir kısmı da polise taşlarla karşılık verdi. Bir kişinin de gazdan etkilenerek, hastaneye kaldırıldığı görüldü. Olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra BDP'liler, ilçe binasına pankart asınca polis bir kez daha tazyikli suyla müdahale etti. Grup üyeleri de polise yine taşlarla karşılık verdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.