ESHRE'YE Son Sayım Başladı

ESHRE'YE Son Sayım Başladı

Dünyanın 150 ülkesinden 10.000 üzerinde katılımcı ve 28. European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) Avrupa Üreme Derneği Toplantısı için 1- 4 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul'da bir araya gelecek.

Dünyanın üreme tıbbı ile ilgili en büyük ve prestijli kongrelerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Üreme Derneği Toplantısı icin   İstanbul; Cenevre, Londra, Viyana, Münih, Valensiya gibi diğer adayları geride bırakarak kongreyi düzenlemeye hak kazandı. Avrupa Üreme Derneği (ESHRE) Genel Koordinatörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Timur Gürgan , ESHRE’nin tarihinde ilk kez Avrupa Topluluğu üyesi olmayan Müslüman bir ülkede (Türkiye'de) yıllık toplantısını düzenleme kararı vermesinin ülkemiz için önemini vurguladı.

10 bin kişi İstanbul'da 
Gürgan, "1-4 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak kongre ile birlikte, bilim dünyasına sağlanacak büyük katkının yanı sıra; 150 ayrı ülkeden gelecek olan 10 binin üzerinde bilim adamı, hekim ve ilgilinin ülkemizin güzelliklerini, kültürünü, tarihini, insanlarını, bilimsel ve ekonomik potansiyelini tanıyarak olumlu tecrübelerini paylaşmalarının önünün açılmış olacak" dedi. Gürgan şöyle konuştu: "Bilimsel komite tarafından hazırlanan güncel konuları içeren kaliteli ve detaylı program, renkli ve ilgi çekici sosyal aktiviteler İstanbul'un tartışılmaz tarihi, kültürel ve tabii güzellikleriyle birleştiğinde 28. ESHRE İstanbul Toplantısının uzun süre hatırlanacak ve takdir edilecek başarılı bir kongre olabilmesi için organizasyon komitesi olarak hazırlıklarımızı büyük bir özenle sürdürüyoruz. Bu kongre 10 binin üzerindeki katılımcı ile yapılacak ilk ve en büyük toplantı olması açısından da çok önem taşımaktadır.”

Anadolu Ateşi'nden gösteri
İstanbul Kongre Merkezinde yapılacak 28. Avrupa Üreme Derneği İstanbul Toplantısı’nın açılışında 'Anadolu Ateşi' dans topluluğu özel bir gösteri yapacak. Kongre Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan dünyanın 250 lider bilim adamına Çırağan Sarayı'nda yemek verecek. Ayrıca Kongre Gala Yemeği ve aktiviteleri Su Ada'da düzenlenecek.
Kongreye ESHRE Başkanı Dr. Anna Veiga, ESHRE Geçmiş Dönem Başkanı Prof. Luca Gianaroli, ESHRE Gelecek Dönem Başkanı Prof. Juha Tapanainen gibi alanının en ünlü bilim adamları katılacak ve oturum başkanlığı yapacaklar.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.