Eşler arası iletişimin sırları

Eşler arası iletişimin sırları

ESAYDAM’ da seminer veren Yazar Sema Maraşlı, eşler arası iletişimin geliştirilmesi için tavsiyelerde bulunarak kadın ve erkeklerin yaratılış rollerine uygun davranması gerektiğini söyledi.

   Yazar Sema Maraşlı, Esenler Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’inde kendisini dinlemeye gelen Esenlerli kadınlara eşler arası iletişimin inceliklerini anlattı.

   ESAYDAM Seminer Salonu’nda düzenlenen seminere çok sayıda kişi katıldı.  “Allah kâinattaki tüm varlıkları zıtları ile var etti” diyerek konuşmasına başlayan Maraşlı, kadın ve erkeğin de zıt yaratıldığını belirterek, “Günümüzdeki evliliklerde sorunların kaynağı, iki cins arasındaki zıtlığın bozulmaya başlamasıdır. Kadınlar bu zıtlığı kabul etmek istemiyor, aynılaşma sonucu da sistem bozuluyor” şeklinde konuştu. Önemli olan noktanın, eşlerin birbirine benzemeyen yönlerini muhabbete ve rahmete çevirmesi olduğunun altını çizen Maraşlı, “Her iki cins de yaratılış rollerine uygun davranmalıdır, rollerin birbirine karışması çok tehlikelidir” dedi. Kadın ve erkek arasındaki farkları anlatmaya devam eden Maraşlı, kadınların şefkat ve teslimiyet, erkeklerin ise güç odaklı yaratıldığını kaydetti.


MUHABBET SAATİNİZ OLSUN

   Eşler arasında yaşanan sorunların ve iletişim eksikliğinin en önemli sebebinin eşlerin baş başa kalamamasından kaynaklandığını açıklayan Maraşlı, çocukların anne babalarından en az 2-3 saat erken uyutulması ve bunun alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ve böylece eşlere sohbet ortamı sağlanabileceğini söyledi. İletişim kuracak bir ortam sağlamak için eşlerin akşamları muhabbet saati olması gerektiğinin altını çizen Maraşlı, “Muhabbet saati de sürekli konuşmak demek değildir. Sessizliği bile paylaşmak eşleri birbirine yaklaştırır” diye konuştu.

 

   Konuşmasının sonunda eşler arası iletişimde en çok yapılan yanlışları da açıklayan Maraşlı, bu yanlışların eleştirmek, savunmaya geçmek, aşağılamak ve duvar örmek olduğunu ve iletişimin de bu yanlışlardan kaçınıldığı zaman sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğini belirterek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.