Evsizlerin keyfi yerinde

Evsizlerin keyfi yerinde

İstanbul'da, soğuk ve karlı hava sebebiyle donma tehlikesine karşın sokakta yaşayan evsizler, Sarıyer’deki Metin Oktay Spor Tesisleri’nde misafir ediliyor.

Kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul’da, sokakta yaşayan kimsesizlere belediye görevlileri sahip çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor. Zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan evsiz vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra spor salonuna yerleştiriliyor. Banyo ve elbise ihtiyaçları karşılanan evsizler, istemeleri durumunda saçlarını kestiriyor. 

Son iki günde soğuk hava sebebiyle spor tesislerinden yararlanan kişi sayısının 424 olduğu belirtilirken, sıcak mekan dolayısıyla evsizler durumlarından memnun olduğunu belirtti. Üç öğün sıcak yemek verildiğini ve yatacak yatağa sahip olduklarını aktaran Azmi Aydoğan, “Çok şükür iyiyim. İçki ve sigara içmem sebebiyle akrabalarım ile aram bozuk. En büyük isteğim alkol tedavisi olmak.” şeklinde konuştu.

Herkesin geceleyin sıcak bir yatak istediğini anlatan 26 yaşındaki Muzaffer Erkan ise, kendisine yardım eden yetkililere teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.