Eyüp’ de Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Eyüp’ de Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Eyüp Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile engelliler için dün akşam bir etkinlik düzenledi. Programda engelli vatandaşlar etkinlik için hazırladıkları tiyatro oyunlarını oynadılar, enstrüman çalıp şarkı söylediler

Eyüp Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle engelliler için dün akşam bir etkinlik düzenledi. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Şeker Hayat İş Okulu ve Eyüp Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi öğrencileri katıldı. Etkinliğe aileleriyle birlikte gelen engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği için hazırladıkları tiyatro oyunlarını oynadılar, enstrüman çalıp şarkı söylediler.

FÜSUN ÖNAL VE MURAT PROSÇİLER’ DE ETKİNLİĞE KATILDI

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve çok sayıda engelli vatandaş ve ailesinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte Başkan Aydın engelli olan belediye personeli Emine Ataç Demircan’a elektrikli bisiklet hediye etti. Program sonlarına doğru ise sanatçı Füsun Önal ve dizi ve sinema oyuncusu Murat Prosçiler de etkinliğe katılarak engelli vatandaşlara sürpriz yaptı.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZLE BU SENE 3’ÜNCÜ DEFA BERABER OLDUK”

Engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz engelli kardeşlerimizle bu sene 3’üncü defa beraber olduk. Belediye olarak da gerçekten onların engellerinin kaldırılması noktasında elimizden gelen bütün gayretleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sene ilçemizde 2 tane okulumuz açıldı. Birincisi, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı İş Okulu, bide bizim Pierre Loti’de Engelli Sürekli Eğitim Merkezi diye adlandırdığımız bir okulumuz açıldı. Engelli kardeşlerimiz bu akşam bizlere şarkı söylediler, enstrüman çaldılar, tiyatro oynadılar, şiirler okudular. Dolayısıyla gerçekten onlarda neler yapabileceklerini kendileri göstermiş oldular. Güzel çalışmalar bunlar. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar artarak ve daha nitelikli devam edecek” şeklinde konuştu.

eyup-belediyesi,-3-aralik-dunya-engelliler-gunu-.jpg

DEMİRCAN: “SADECE DESTEK İSTİYORUZ”

Etkinlikte, Başkan Aydın engelli olan belediye personeli Emine Ataç Demircan’a elektrikli bisiklet hediye etti. Emine Ataç Demircan ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Remzi başkanımız gibi bir başkana sahip olmamız gerçekten bizim için büyük bir avantaj. Eyüp’te 4 bin tane engelli vatandaşımız var. Sağ olsun başkanımız her konuda her zaman yanımızda ve bizde onun yanındayız. Bizler engelimizi aşmaya çalışıyoruz. Sadece destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelli çocukları tiyatro alanında eğiten Ahmed Edip Önder Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ömriye Örnek ise “Çocuklarla birlikte Dünya Engelliler Günü için bir gösteri hazırladık. Gösterimizin amacı engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştığı zorluklar karşısında farkındalık oluşturmak. Kısa bir gösteri ama eminim birçok yere güzel mesajlar verecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.