“Eyüpspor bakkal dükkanı gibi yönetilmemelidir“

“Eyüpspor bakkal dükkanı gibi yönetilmemelidir“

Eyüpspor Eski Futbol Şube Sorumlusu Fatih Kulaksız yaptığı açıklamar ile Eyüp Spor yönetimini eleştirdi.

Eyüpspor'un lige iyi başlayaması ve en son sahasında 6-0 yenilmesi her Eyüplü gibi eski yöneticilerden Fatih Kulaksız'ı da derinden etkiledi. Eyüpspor eski Futbol Şube Sorumlusu Fatih Kulaksız sitemize yaptığı açıklamalar ile Eyüpspor'da yaşanan sorunları ve çözüm yollarını açıkladı.

Sayın Kulaksız, Eyüpspor'da siz de yöneticilik yaptınız. Kısaca durumu özetleyebilir misiniz?

Eyüpspor Kulübü Türkiye'nin köklü kulüplerindendir. 94 yıllık geçmişe sahiptir. Tarihinde birçok başarılar vardır. Eyüp ilçesini, ilçe dışında ve İstanbul dışındaki illerde temsil eden tek kurumdur. İlçemizin en önemli sivil toplum kuruluşudur. Kısaca, ilçemizin, Eyüp'ün markasıdır. Bu markamıza daha çok özen göstermeliyiz. Bizi içeriye, dışarıya tanıtan Eyüpspor'dur.

Dünyada ve ülkemizde futbol endüstriyel hal alırken birtakım gelişmeler yaşanıyor. Kurumsal kimlikler ön plana çıkıyor. Profesyonel yönetim anlayışı ile başarılar kazanılıyor. Eyüpspor'da bu anlamda durum nedir?
Eyüpspor Kulübü'nün kurumsal yönetim anlayışı maalesef yok. Başkanın tek başına verdiği kararlar ile kulüp yönetiliyor. Katılımcılık esasına dayalı olarak kararlar alınmıyor.
Avrupa'daki kulüpler ve markalar, büyük kulüpler kurumsal yönetim anlayışı ile sportif gelişmeler sağlıyor. Bizde bakkal dükkânı yönetir gibi takımlar yönetiliyor.
Türkiye'deki futbolun genel sorunu profesyonelleri amatörlerin yönetmesidir. Büyük takımlar kurumsal kimliğini profesyonel yönetimlere bırakmışlardır.

Belediye Başkanı destek vermiyor mu?
Spora ve sivil toplum kuruluşlarına son derece önem veren bir belediye başkanımız var. Bu ilçemiz için büyük bir şanstır. Seçildiği günden bu yana ilçemize birçok spor tesisi kazandırdı. Eyüpspor'un maddi-manevi her zaman yanında olduğunu gösterdi. Defalarca maçlarımıza geldi. Eyüpspor tesislerini ve stadımızı baştan aşağıya yeniledi. Mevcut Eyüpspor başkanı, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun bu büyük hizmetlerine ve Eyüpspor'a her platformda sahip çıkmasına karşın başarı sağlayamadı.

Sizce Eyüpspor'un hiç mi başarısı yok?
Şu anki yönetim başarılı işler de yaptı. Altyapıda Uğur Şen önderliğinde yeni bir yapılanmaya giderek önemli başarılar sağladı. Eyüp'ün kendi değerlerine ve gençlerine şans vererek futbol anlayışlarını geliştirildi. Eyüpspor'da futbol oynamış Eyüplü değerlerimize altyapıda görev vererek Eyüpspor kulübünün altyapısı kuruldu. Bunu çok önemsiyorum. İlçemizde birçok amatör takım var. Eyüpspor bu altyapı çalışmaları ile hem gençlerimizin şans bulmasına aracılık yaptı, hem de ilçemizdeki amatör takımlara futbolcu kaynağı oldu

Teknik heyeti nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şansal Hoca deneyimli bir hoca. Ama elindeki malzeme yeterli değil. Helva yapmak için sadece un-şeker yeterli değil. Kavrulması için yağ da gerekli. Eyüpspor'da 35 futbolcu ile antrenman yapılıyor. Hatır gönül transferleri ile başarı sağlanması mümkün değildir.

Çok karamsar bir tablo çizdiniz?

Ben sadece gerçekleri söyledim. Eğer zamanında müdahale edilemezse yarın Malatya, Beykoz, Zeytinburnu, Alibeyköy Spor gibi amatör ligde mücadele etmek zorunda kalırız.

Öneriniz nedir?
Eyüpspor Kulübü'ne küsmüş kongre üyelerimiz, taraftarlarımız, Eyüplü büyüklerimizi tekrar Eyüpspor çatısı altında toplayabilecek yeni bir yapılanmaya acil bir şekilde ihtiyaç var.
Üç yıldır yöneticiler değişti, Futbolcular değişti, teknik heyet değişti, sahanın zemini, tesisi değişti, yenilendi. Ama değişmeyen iki şey var: Biri başkan, diğeri de buna bağlı olarak başarısızlıklar. Bunlar değişmiyor.


Son yıllardaki başarısızlık, başkanı ve kulübü çokça yıprattı. Tavsiyem daha fazla hem kulübümüz, hem de başkanımız yıpranmasın. Başkan istifa etsin. Kulübü devraldığı gibi borçsuz devretsin.
Eyüp büyük bir camiadır, kendi iç dinamikleri ile Eyüpspor'u yönetecek değerleri kendi içerisinden mutlaka çıkaracaktır.







kaynak : habereyup.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum