F. Karagümrük’e adanmış 50 yıl

F. Karagümrük’e adanmış 50 yıl

Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan ve 88 yıllık mazisiyle en eski Kulüpler arasında yer alan Fatih Karagümrük’ün emektar malzemecisi Güray Sevindirik, kırmızı-siyahlı Kulüpte 50. hizmet yılına girdi.

 Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan ve 88 yıllık mazisiyle en eski Kulüpler arasında yer alan Fatih Karagümrük’ün emektar malzemecisi Güray Sevindirik, kırmızı-siyahlı Kulüpte 50. hizmet yılına girdi.

 

Karagümrük, İstanbul’un ilk Müslüman mahallesi olma özelliğini taşıyor. Fatih ilçesinin 57 mahallesinden birisi olan Karagümrük’ü kimileri ‘yaşanmaz bir yer olarak’ nitelendirse de bu semtin insanları yaşadıkları mahalleyi ‘vazgeçilmez bir yer’ olarak tarif ediyorlar.  Bir zamanlar Osmanlı İstanbul’unun en eski ve en ünlü semtlerinden birisi olan bu mahallenin son otuz yılda kontrolsüz biçimde gelişen beton yapılaşma ile çehresi tamamen değişti.

 

“Hayat, Karagümrükspor ile güzel”
1957 yılında doğduğu Karagümrük’te 7 yaşından itibaren semtin simgesi olan futbol takımında görev yapan emektar malzemeci Güray Sevindirik ise Karagümrük’ü şöyle anlatıyor: “Güzel insanlar yaşar Karagümrük’te. Dostluk, arkadaşlık üst düzeydedir. Burada yoksul fakir binlerce insanımız var. Buralarda büyüyen hayatı boyunca hiçbir şeyden korkmaz. Hayat, insanlarla güzel. Hayat, Karagümrükspor ile güzel…”

 

50.yılına girdi
“Ölene kadar Karagümrük’e hizmet edeceğim” diyen Güray Sevindirik, dönem dönem ayrılıklar yaşasa da kırmızı-siyahlı Kulüpten hiç kopamadı. Hayatı kırmızı-siyah anılarla dolu olan ve tarihi Stadın hemen girişinde evi olan 57 yaşında emektar görevli yarım asırda sayısız şampiyonluğa en yakından tanıklık etti, bazen de çok hüzünlü günler geçirdi.

 

“İyi malzemeci Kulübüne para kazandırır”
Mesleğini çok sevdiğini ve göreve başladığı ilk günkü heyecanı halen yaşadığını söyleyen Güray Sevindirik, görevi sürecince futbolcularla hep sırdaş olmuş ve onlara en iyi şekilde hizmet etmeyi sürekli olarak kendisine görev bilmiş. İş disiplini ve başarısıyla dikkatleri çeken Sevindirik kendi ifadesiyle bir malzemecinin Kulübüne 1 sezonda en az 10 bin Lira kar ettirebileceğini söylüyor.

 

“Yine 5 bin kişiye oynayacağız”
Fatih Karagümrük’ün en zor günlerini gören ve en iyi günlerini iyi bilen emektar malzemeci şimdilerde çok mutlu. Takımın 2.Lige çıkmasının semt için çok faydalı olacağını söyleyen Sevindirik, “eski şaşalı günlere geri dönüyoruz. Pazar günleri yine Stadımız 5 bin kişiyle dolacak ve hep bir ağızdan zafer şarkıları söyleyeceğiz” diye konuştu.

 

“Kulüp, semte büyük katkı sağlıyor”
88 yıllık bir geçmişe sahip olan Fatih Karagümrük’ün sosyal anlamda semtin gelişimine katkısı olan köklü bir kurum olduğunu vurgulayan Sevindirik, “Karagümrük geçmişte büyük başarılar kazandı. Hem geçen zamanda hem de bugünlerle de semtini en iyi şekilde temsil etti. Çocuklar, gençler spor sevgisini Karagümrükspor’da öğrendi” diye konuştu.

 

Trabzonspor’a yenilince çok üzülmüş
“Çok defa Ligden düştük, defalarca da şampiyonluk sevinci yaşadık ve hiç unutamadığım maçlar oldu, bunlardan bazıları 1982 yılında 1.Lige çıktığımız sene Anadolu Üsküdar’ı 3-2 yendiğimiz maç ve 10 sene önce Bakırköyspor ile oynadığımız şampiyonluk maçı” diyen Sevindirik; yıllar önce Ali Sami Yen Stadında oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde Trabzonspor’a İskender’in golüyle 2-1 mağlup oldukları maçta çok üzüldüğünü ifade ediyor.

 

“Abdülkerim Durmaz gibisi gelmez”
“Rahmetli Başkan Mermer Nuri, Reşat Evdüzen, Necdet Güzel, Ahmet Çelik, Cengiz Günaydın ve Yaşar Ecim’i Başkanlar olarak ayrı bir yere koyarım diyen” emektar görevli, “yüzlerce futbolcu ile çalıştım. Ancak Abdülkerim Durmaz gibisini görmedim. Ayrıca Oktay Derelioğlu, Serdar Topraktepe, Eskişehir’e giden stoper İsmail, kaleci Adnan, kaleci Yusuf, Günay gibi futbolcularla çalışmak büyük bir keyif oldu benim için” dedi.

 

“Ercüment Hoca en küçük detayları bile unutmazdı”
“Karagümrük’te hep güzel anlar yaşadım. Çok kaliteli Hocalar geldi, birlikte güzel anlarımız oldu lakin Metin Türel, Ilie Datçu, Hayati Palancı, Fikri Beşiroğlu, rahmetli Coşkun Öksüz, yıllarca Karagümrük altyapı sorumlusu olarak görev yapan yüzlerce futbolcu yetiştiren rahmetli lağım Osman (Odman) ve Nedim Hoca ile çalışmak hep güzeldi. Son yıllarda ise Ercüment Hoca (Coşkundere) ile çalışmaktan büyük bir keyif almıştım. Çok başarılı, uyumlu, çok kaliteli bir Hocaydı. Kafasında futboldan başka hiçbir şey olmaz, en küçük detayları bile unutmazdı.” diye ekledi…

 

“Başarılı bir sezon geçireceğiz”
Güray Sevindirik son olarak da “7 sezon sonra yine 2.Ligdeyiz. Kalite takımların olduğu bir grupta mücadele edeceğiz. Bu yıl taraftarımıza yakışır bir kadro kurarak başarılı bir sezon geçirmek ve PTT 1.Lige çıkmak istiyoruz. Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Taraftarımızın ve camiamızın desteği ile başarılı bir sezon geçireceğiz” diye konuştu.


 

Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.