'Fatih'li hukukçular Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

'Fatih'li hukukçular Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, hukuk öğrencileri birliği olan European Law Students’ Association (ELSA) tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

   Uluslararası, bağımsız ve politik bir dernek olan ELSA’nın organize ettiği yarışmanın bu yıl ki konusu ‘İnsan Hakları’ olarak belirlendi. Organizasyon, Avrupa'daki 35 ülkeden ve 250'den fazla hukuk fakültesinden yaklaşık 25 bin öğrenciyi kapsıyor. Derneğin dünya genelinde de 38 bin üyesi bulunuyor. Sözlü final bölümünün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yapılacağı yarışmaya, Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Yusuf Mansur Özer, Tuğrul İnci, Muhammet Fatih Kafadar katılacak. 
 
   Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerinin bu başarısının takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Bütün dünyada hukuka olan ihtiyacın hepimiz farkındayız. Her gün yapılan hukuk ihlalleri ve adaletsizlikler insanlığın yaşam kalitesini fazlasıyla düşürmektedir. Öğrencilerimizin bu başarısı iyi bir örnek olacağı kanısındayım. Çünkü yaşam kalitesinin artması kaliteli hukukçuların olmasına da bağlıdır. Bizler bu anlamda kaliteli hukukçu adayları yetiştirdiğimize olan inancımızı bu başarı ile görmüş olduk. Öğrencilerimizi tebrik ederim.”

   Fatih Üniversitesi hukukçularının ülkemizi temsi edeceği yarışma 24-28 Şubat 2013 tarihleri arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.