Fatih'te serbest kıyafete eylem

Fatih'te serbest kıyafete eylem

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) yürürlüğü giren 'Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'i protesto etti. Özgür-Der üyeleri, yönetmeliğin geri çekilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erd

Özgür-Der öncülüğündeki bazı sivil topluk kuruluşu üyesi yaklaşık 50 kişi, yeni yönetmeliği protesto etmek için Fatih Postanesi önünde toplandı. 'Yasakçı kıyafet yönetmeliği geri çekilsin. Başörtüsüne her yerde şartsız özgürlük' pankartı açan grup, 'Yeni yönetmelik köhnemiş yasak', 'Yasaklı açılıma hayır', '12 Eylül'ün yasakçı ruhu yeni yönetmelikte yaşatılıyor', 'Kıyafet serbest yasağa devam' ve 'Başörtüsünü sorun gören zihniyet sorunludur' yazılı dövizler taşıdı. 

Grup adına konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, yeni yönetmeliğin 12 Eylül ruhunu geçerli hale getirdiğini iddia etti. Yapılan icraatların özgürleştirici olması gerektiğini ifade eden Alpay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yönelmeliğin kaldırılası için talimat vermelisi gerektiğini savundu. 

Eyleme katılan İHH Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez de başörtüsü meselesinin bir kıyafet meselesi olmadığını söyledi. Sönmez, başörtüsü konusunun özgürlüğü bağlamında ele alınması gerektiğini vurguladı. 

'Başörtüye her yerde hemen şimdi özgürlük' şeklinde slogan atan eylemciler, hazırladıkları mektupları postaneye vererek olaysız dağıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e gönderilen mektupta, özgürlük alanını genişletmek ve mağduriyetleri gidermek noktasında beklentileri karşılamaktan uzak olduğun belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.