Fikirtepe'de boşaltılan binada yangın çıkardılar

Fikirtepe'de boşaltılan binada yangın çıkardılar

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yıkım için bekleyen dört katlı boş binanın çatısındaki yangını, madde bağımlılarının çıkardığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.30 sıralarında Kadıköy Eğitim Mahallesi Pembe Köşk Sokak'taki boş bir binada yangın çıktı. Kentsel dönüşüm için yıkımların başladığı bölgede bulunan dört katlı binanın çatısında çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Kadıköy İtfaiyesine bağlı ekipler, kısa sürede olay yerine geldi. Merdiven açarak çatıdaki yangına müdahale eden ekipler, alevleri kısa sürede söndürdü. 

Çevredeki vatandaşlar, yıkım için boşaltılan binalarda madde bağımlılarının kaldığını, yangını da bu kişilerin çıkardığını savundu. Sefa Öztürk isimli semt sakini, "Yıkımlar gerçekleşmediği için sorun oluyor. Bunlar bir an evvel biterse bizde bu pislikten kurtuluruz herhalde" dedi. 

Yıkım işlerinde çalıştığı öğrenilen Serkan Kaya ise, "Biz burada yıkım yapıyoruz. Çocuklar gelip, yakıp kaçıyorlar. Biz boş binaları yıkıyoruz. Tinerciler de bu binalarda kalıyorlar. Binalar yıkıldıkça da burayı terk ediyorlar. Bu binada da şahısları az önce çatıdan ben indirdim, kovaladım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.