Formula 1 takvimi için son söz Erdoğan’da

Formula 1 takvimi için son söz Erdoğan’da

İstanbul Park’ın işletmesini 10 yıllığına 125 milyon dolara alan Intercity’nin sahibi Vural Ak, dün Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ile İstanbul’da yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından her konuda anlaşmaya varırken, resmi imzalar için son sözü

 FIA, hemen harekete geçerek Türkiye Grand Prix’ini  Formula1 2013 takviminde 21 Temmuz’a koydu. Vural Ak, “Yarış şimdilik Temmuz ayında gerçekleşecek gibi görünüyor. Bu tarihte 1 ay önce veya sonraya esneyebilir. Ancak önemli olan slota girmekti” dedi.

13.5 MİLYON DOLAR VERECEK

Erdoğan’ın Cuma akşamı Ecclestone ile Uluslararası  Motorsporları Fedarasyonu’nun (FIA) İstanbul’da düzenlediği Dünya Konseyi toplantısının gala yemeğinde biraraya gelmesi bekleniyor. F1’in Türkiye’ye gelmesi için İstanbul Park’ın işletmecisi Vural Ak her türlü çabayı gösterirken, Ecclestone’ye devletin ödeyeceği 13.5 milyon dolar konusunda ise nihai kararı Başbakan Erdoğan verecek. Yani bir başka değişle Cuma günü, Formula 1’in Türkiye kaderi Erdoğan’ın Ecclestone’ye vereceği ‘olur’ veya ‘olmaz’ cevabına bağlı.

5 DAKİKADA İMZA ATILIR

İstanbul Park’ın işletmesini 10 gün önce 10 yıllığına 125 milyon dolara alan Vural Ak, hızlı hareket ederek hemen Ecclestone ile masaya oturdu. Dün, FIA ‘Dünya Konseyi’ için İstanbul’a gelen Ecclestone ile sabah saatlerinde buluşan Vural Ak, toplantının ardındadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ecclestone ile her konuda anlaştık ama resmi imzaları atmadık. Çünkü F1 için son sözü Başbakan söyleyecek. Sonuçta 13.5 milyon doları Türkiye adına ödeyecekler. Bunun içinde nihai kararı Başbakan Erdoğan’ın söylemesi gerekiyor. Biz anlaştık ama hükümetin tavrı ve düşüncesi burada çok önemli. Cuma akşamı FIA’nın İstanbul’da gala gecesi var. Bu geceye Başbakan Erdoğan da davetli. Burda Ecclestone ile Başbakan’ın yapacağı 5 dakikalık görüşme işin sonuçlanmasını sağlayacaktır. Eğer Başbakanımız olumlu yaklaşırsa Cumartesi günü imzaları atarız.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.