Galatarasay Üniversitesi öğrencileri yangını anlattı

Galatarasay Üniversitesi öğrencileri yangını anlattı

Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, yangın sebebiyle bir tarihi eserin daha yok olduğunu, alevleri görünce içlerinin parçalandığını söyledi.

   Üniversitenin Beşiktaş kampüsünde çıkan yangın, tarihi binayı enkaza çevirdi. Alevlere karadan ve denizden söndürme araçlarıyla müdahale edildi. Yangın haberini alan öğrenciler üniversitelerine gelip gelişmeleri endişeyle takip etti.

   Hazırlık sınıfı öğrencilerinden Esma Gül, "Yangını arkadaşım haber verdi. Daha sonra evde itfaiye araçlarının sesini duyunca ne oluyor diye buraya geldim. Aşağı tarafa geçtiğimde dumanların her tarafı sardığını gördüm. Ahşap tarihi bina, çivi çakılması yasak ama yangın çıkıyor ve bununla ilgili hiçbir önlem alınmıyor. Yangına deniz suyuyla müdahale ediliyor. Haydarpaşa'daki yangına da deniz suyuyla müdahale etmişlerdi. Tarihi bina kullanılamaz hale gelmişti. Burada da deniz suyuyla müdahale ediliyorsa 500 yıllık bir bina kullanılamaz hale gelecek" dedi.

   İktisat 4. sınıf öğrencisi Gözde Pamukçu, Beşiktaş'a doğru giderken üniversitedeki dev alevleri gördüğünü ifade etti. Pamukçu, "Yangını görünce koşa koşa buraya geldim. Salon dediğimiz ve içine girdiğimizde hayran kaldığımız bina yanmış. İçim yanıyor. Çok üzülüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.