Gasp mağduru hayali ihracatçı çıktı

Gasp mağduru hayali ihracatçı çıktı

Başakşehir'de polis gaspçıları yakalayınca başka bir suç daha ortaya çıktı. Fidye istemiyle kaçırılan şahsın içinde altın olduğunu söylenen valizindekilerin metal eşya olduğu anlaşılınca, 1 milyon liralık hayali ihracat vurgunu da ortaya çıktı.

Başakşehir'de, bir adamını içerisinde 35 kilo altın bulunan iki bavulla birlikte kaçırıp fidye istedikleri iddiasıyla 1'i polis 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada, içerisinde altın olduğu söylenen valizde metal eşyalar olduğunu belirleyen polis, 1 milyon liralık hayali ihracat vurgununu da ortaya çıkardı. Mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklanıp cezaevine gönderildi. 


KAÇIRILIP BIRAKILMIŞ

Kapalıçarşı ve Eskişehir'de altın işleme atölyesi bulunan iş adamı A.Ö.(29) yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanan içerisinde 35 kilo altın bulunan valizlerle birlikte kaçırılıp, valizlerinin çalındığı iddiasıyla polise başvurdu. A.Ö., ifadesinde, "Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakla Hollanda'ya gidecektim. Elimde ihraç etmek üzere yola çıkardığımız içerisinde 35 kilo altın olan iki bavul vardı. Saat 06.45'te evimden çıktım. Dışarıda bekleyen şoförüm ile birlikte araca bindik. Hareket edeceğimiz sırada yanımıza 3 kişi yanaştı. Elinde telsiz de olan kişilerden biri, polis kimliğini gösterdi. Altın kaçakçılığı yaptığımızı iddia ederek bizi gözaltına alacaklarını söylediler. Ardından bizi araçlarına aldılar. Bir süre sonra şoförümü araçtan indirdiler. Telefonumu aldılar ve telefon rehberimdeki akrabalarımı aramaya başladılar. Altın kaçakçılığı yaptığım için hakkımda işlem yapacaklarını söyledikleri akrabalarımdan 200 bin lira para istediler. Parayı vermemeleri halinde hakkımda işlem yapacaklarını söyleyerek para istedikleri akrabalarım onlara yüz vermedi. İstanbul'da tur attırdıktan sonra istediklerini elde edemeyince saat 14.00'da Kadıköy Göztepe'de beni bıraktılar. Yetkili ayar firması tarafından mühürlenmiş olan içerisinde altın olan iki bavulumu alan bu kişilerden şikayetçiyim." dedi. 

TEŞHİS ETTİ

Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, verilen eşkallerden yola çıkıp tarife uyan polis memurlarının fotoğraflarını mağdur A.Ö.'ye gösterdi. Şikayetçi A.Ö., gösterilen fotoğraflar arasından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.G.'nun (30) kendisini kaçıran kişilerden biri olduğunu söyledi. İş adamı, gözaltına alınıp A.G. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen A.Ö.'yü teşhis etti. Sorgulanan A.G.'nin ifadeleri doğrultusunda S.S.K.(30), C.A.(30) ile olayı organize ettiği iddia edilen Ö.Ü.(47) gözaltına alındı. 

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, Hollanda'ya ihraç edilmek üzere olan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği anlaşılan altın ayar firması tarafından mühürlenen iki bavul ele geçirildi. Birinin mührü açılmış haldeki iki bavul, emniyet müdürlüğüne getirilerek incelendi. 

BÜYÜK VURGUN ÖNLENDİ
Kameraya kaydı yapılarak açılan bavulun içerisinden çıkanlar polisleri hayrete düşürdü. İhraç beyannamelerinde 35 kilo altın olduğu belirtilen şeyin, aslında değersiz demir zincirler olduğu görüldü. Böylece büyük bir hayali ihracat vurgunu ortaya çıkarıldı. Gerçekleşmesi halinde yapılan hayali ihracattan dolayı devletin yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratılmış olacağı tahmin ediliyor. Bunun üzerine, bu yönde de ayrı bir soruşturma açıldı. 

Mahkemeye sevk edilen 1'i polis 4 kişi, tutuklanıp cezaevine gönderildi. Altınlarının çalındığını öne süren iş adamı hakkında ayrıca işlem yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.