• BIST 104.022
  • Altın 270,047
  • Dolar 5,7681
  • Euro 6,3572
  • İstanbul 23 °C
  • Tekin; ‘Şişli’de yaşananlar İnönü ile Sarıgül'ün rant ve koltuk kavgasıdır’
  • İnönü gündemin kendi olduğu özel davet ettiği muhtarlar toplantısına katılmadı
  • ‘İnönü çıkar sağlıyor’ diyen danışmanı delilleri mahkemeye sundu
  • Tekin; ‘Şişli’de yaşananlar İnönü ile Sarıgül'ün rant ve koltuk kavgasıdır’
  • İnönü gündemin kendi olduğu özel davet ettiği muhtarlar toplantısına katılmadı
  • ‘İnönü çıkar sağlıyor’ diyen danışmanı delilleri mahkemeye sundu

Gastronomi Dünyasının Ağır Topları "Lezzet Haftası"ndaydı.

Gastronomi Dünyasının Ağır Topları "Lezzet Haftası"ndaydı.
'Lezzet Haftası', Türkiye'de ilk kez Le Cordon Bleu İstanbul ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi'nde ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

      1990'dan bu yana geleneksel olarak Fransa'da yapılmakta olan 'Lezzet Haftası', Türkiye'de ilk kez Le Cordon Bleu İstanbul ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi'nde ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Değişen yeme içme alışkanlıkları, yiyecek içecek sektöründeki endüstriyelleşme nedeniyle kaybolan lezzet anlayışı ve unutulan yerel ürünler, gastronomi dünyasından ünlü konukların vereceği konferanslar, gastro-show'lar ve gastronomi ile ilgili filmlerle zenginleştirilmiş bir programla "Lezzet Haftası" tanıtıldı.
       Lezzet alanında eğitimi desteklemek üzere düzenlenen Lezzet Haftası kapsamında, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Le Cordon Bleu 5 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın özel aşçısı Danièle Mazet-Delpeuch'ü ağırladı.
       Etkinlik, Fransız Başkonsolosu Muriel Domenach, FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşecan Özyeğin Oktay'ın ev sahipliğinde düzenlenen ve Fransız Eski Cumhurbaşkanlarından François Mitterand'ın Özel Aşçısı Daniele Mazet-Delpeuch'nün ilham kaynağı olduğu "Saveur du Palais – Sarayın Lezzetleri" filmi özel gösterimli gala olarak gerçekleşti. 19.00’da gösterilen filmin ardından Danièle Mazet-Delpeuch, Le Cordon Bleu Master Chef'i Gilles Company ile birlikte katıldığı demodan sonra "Carnets de cuisine du Périgord à l'Élysée" adlı kitabını imzaladı. 

Gastronomi Dünyasının Ünlüleriyle Bir arada
       Her gün farklı liselerden gastronomiye meraklı öğrencilerin katılımıyla Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Le Cordon Bleu Tesisleri'nde gerçekleşen Lezzet Haftası, Türkiye'nin en büyük kahve ithalatçılarından Kivahan'ın kurucusu Özen Demircioğlu, Osmanlı Mutfak Kültürü üzerine yaptığı incelemeler ve çeşitli gazetelerdeki köse yazılarıyla tanınan akademisyen ve yazar Artun Ünsal, Türkiye'nin Gourmet Ödüllü en iyi sağlık ve beslenme kitabı "Beyaz Unsuz, Şekersiz Hamur İşleri"nin yazarı Arzu Aygen, yazar Nedim Atillla, yazar Ayfer Lavi gibi ünlüleri ağırladı.

Yemek Kültürünün Dünya Filmleri
      Lezzet Haftası kapsamında yemek kültürü ve mutfak sanatıyla ilgili zihinlere yer etmiş Sarayın Lezzetleri, Julie ve Julia, Bras'lar Arasında, Büyük Restoran, Bir Tutam Baharat gibi dünyanın en önemli filmleri de gösterildi.

İnteraktif Gastroshowlar
      Hafta süresince Gastronomiye ilgi duyan liseli öğrenciler interaktif ve tadımlarla zenginleştirilen sunumları izledi, workshoplara katıldı ve Le Cordon Bleu Şefleri tarafından yapılan gastro-show'ları izleme şansını elde ettiler.

Bu haber toplam 3467 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Şehri İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 212 213 65 41 | Faks : 0 212 217 65 50 | Haber Scripti: CM Bilişim