Gazetecilere çirkin saldırı!

Gazetecilere çirkin saldırı!

TGS Genel Sekreteri gazeteci Mustafa Kuleli ve gazeteci Hasan Cömert dün gece geç saatlerde Şişli'deki evlerine giderken kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı.

     Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli ve gazeteci Hasan Cömert, gece 00.00 sıralarında İstanbul Kurtuluş'ta 3 kişinin saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre Mustafa Kuleli ve Hasan Cömert saldırının ardından Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına 5 dikiş atılan Kuleli ve Cömert'in durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kuleli ve Cömert tedavilerinin ardından suç duyurusunda bulunacak. 

    Mustafa Kuleli bu sabah saldırıya dair twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kuleli, açıklamasında "Dün geceden bu yana arayan, soran herkese teşekkürler. Sağlık durumum iyi, dinleniyorum. Saldırının arkasındakilere dair kuvvetli şüphelerimiz var. Şimdilik susuyoruz. Gerçekler açığa çıkacak ve hesabını mutlaka soracağız. Gazetecilerin örgütlenmesinden rahatsız oluyorlar. Medya çalışanları dayanışmadan gelen güçleriyle onlara gereken cevabı verecektir" dedi.

TGS KINADI

     TGS de yazılı olarak yaptığı açıklamada gazetecilere yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, olayın basit bir kavga olarak tanımlanmaması gerektiğini ifade etti. TGS'nin açıklamasında, "Genel Sekreterimiz kendisine saldıran 16-20 yaş arasındaki saldırganları tanımamakta, hiç kimseyle bir husumeti bulunmamaktadır. Sendikamız TGS'nin büyümesinin, meslektaşlarımızın sorunlarının çözüm merkezi haline gelmesi bu gibi saldırılarla engellenemeyecektir. Saldırganlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatılmıştır. Emniyet güçleri tarafından yapılacak gerekli incelemelerin ardından ortaya çıkacak olan saldırganlar ve arkasındaki güçlerin hakkında kamuoyuna daha geniş bilgi iletilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.